NRK satser 30 millioner på OL

NRK regner med å bruke 30 millioner kroner på å sende 49 medarbeidere til OL i Beijing.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norske etermedier har i alt fått en kvote på 60 personer til sommerlekene i august. Den dominerende delen av dette tar NRK, som sender 49 medarbeidere, ti av dem teknikere.

TV 2 sender seks medarbeidere, P4 spanderer tur på fire (en tekniker) og TVNorge sender en.

41 journalister pluss teknikk

Sportsredaktør Øyvind Lund i NRK ønsker ikke å kommentere størrelsen på selve senderettighetene, men sier at de budsjetterer med rundt 30 millioner for opphold og utgifter knyttet til sendingene fra OL. Ved siden av personalkostnadene, dreier det seg om linjeleie, overføring av signaler, studioleie og annet.

Til sammenligning kostet åpningskonserten fra Operaen i Oslo cirka fem millioner kroner, ifølge NRK Kulturnytt.

For trykte medier blir OL vesentlig rimeligere. I alt er det akkreditert 41 journalister, ti fotografer, fem teknikere og to spesialmedarbeidere som dekker kun en sportsgren til lekene.

53 avismedarbeidere

Leder i Norske Sportsjournalisters Forbund, Reidar Sollie, sier at det i hovedsak dreier seg om utgifter til reise og opphold. De medier som ønsker å leie eget studio må selvsagt betale, men pressesenteret er tilgjengelig for alle, og mange vil nok også jobbe direkte via internett fra hotellrom og liknende.

– Jeg regner med at avisene vil ha en kostnad på rundt 40.000 kroner per medarbeider, men det er selvsagt litt avhengig av om de har vært tidlig ute med å bestille flybilletter og hotell eller om de har ventet og må ta til takke med de dyreste tilbudene, sier Sollie.

De store avisene budsjetterer etter det Journalisten kjenner til med noe større beløp enn Sollie. Når faste overtidssatser og andre utgifter regnes inn, vil kostnaden pr. medarbeidere heller nærme seg 70.000 kroner.

18 fra de fem store

I alt er det akkreditert 53 medarbeidere fra avisene. Den største gruppen har Aftenposten og de fire store regionavisene med 18 medarbeidere. Det fordeler seg med seks fra Aftenposten, en fra Aftenposten Nett, fire fra Adresseavisen, tre fra Bergens Tidende og to fra henholdsvis Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. I denne gruppen er det tre fotografer.

Presseattaché Lars Otto Bjørnland i Norges olympiske komité opplyser at fordelingen av akkrediteringene ellers ser slik ut: ANB 2, Bergensavisen 1, Dagbladet 4, Dagbladet.no 2, Dagens Næringsliv 1, Dagsavisen 1, Digital Sport 1, Drammens Tidende 1, Moss Avis 1, NTB 5, Nettavisen 1, Oppland Arbeiderblad 1, Scanpix 4, Sport Media 1, VG 7 og VG Nett 2.

Powered by Labrador CMS