Dagbladet-sjef Alexanda Beverfjord.
Dagbladet-sjef Alexanda Beverfjord.

Dagbladet beklager etter grove meldinger

Klarte ikke å forhindre krenkende meldinger om avdød koronaskeptiker.

Publisert Sist oppdatert

«Dagbladet beklager at avisa ikke på et tidligere tidspunkt klarte å forhindre at grove og krenkende meldinger om Hans Gaarder ble liggende ute på Facebook-siden vår», lyder det i en melding avisa har lagt ut på egen nettfront.

Det var i kommentarfeltet til Facebook-delingen av en kommentarartikkel fra 12. april at meldingene om Gaarder ble liggende.

Gaarder, som markerte seg som konspirasjonsteoretiker og koronaskeptiker, hadde gått bort en uke tidligere. Gaarder, og samlinger han holdt på sin egen «kulturlåve», ble omtalt i Dagbladets kommentarartikkel.

De problematiske meldingene ble etter hvert slettet av Dagbladets moderatorer, og etter tre døgn ble hele artikkelen fjernet fra begge Dagbladets Facebook-kontoer, skriver avisa, og opplyser at de benytter seg av profesjonelle moderatorer for å unngå lignende hendelser i framtiden.

Videre:

«Dagbladet beklager at avisa ikke på et tidligere tidspunkt klarte å forhindre at disse meldingene ble liggende ute på Facebook-siden vår. Dagbladet ønsker å være til stede på sosiale medier som Facebook, og vi ønsker at journalistikken vår skal bli debattert. Men vi kan ikke ha innlegg som bryter med våre presseetiske retningslinjer knyttet til vårt innhold under våre kontoer.»

Flere medier har de siste årene blitt felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for manglende røkting av kommentarfelt, både eget og på sosiale medier.

Powered by Labrador CMS