Rano Thaasen, journalist i TV 2, er ny i Skup-styret. Her er hun med Faktisk verifiserbar på Pressens hus.
Rano Thaasen, journalist i TV 2, er ny i Skup-styret. Her er hun med Faktisk verifiserbar på Pressens hus.

Tre nye styremedlemmer er valgt inn i Skup-styret

Stian Eisenträger, Rano Tahseen og Bendik Mondal er de nye styremedlemmene.

Publisert Sist oppdatert

Valkomiteen, som ledes av Silje Sjursen Skiphamn, og Skups råd, ledet av Reidun Kjelling Nybø, har supplert tre nye styremedlemmer til Skup-styret i løpet av sommeren. Det skriver Skup-styret i en pressemelding til Journalisten.

Selv om Jonas Alsaker Vikan ble gjenvalgt som nestleder i styret, ba han om å fratre sitt verv. Han skal nemlig slutte med journalistikken, står det i pressemeldingen. Synnøve Åsebø i VG erstatter Vikan som nestleder. I tillegg ble Stian Eisenträger, ansvarlig redaktør i Forsvarets Forum, supplert som nytt styremedlem.

I august ba både Marcus Husby i VG og Inghild Eriksen i NRK om å fratre sine styreverv. De to erstattes av Rano Tahseen i TV 2 og Bendik Mondal i Monster.

– Det er selvsagt ikke ideelt at så mange styremedlemmer går ut av styret midt i valgperioden, men sånt skjer, sier leder Skiphamn.

– Valgkomiteen er overbevist om at vi har fått inn gode erstattere, som kommer til å gjøre sitt til at Skup fortsatt er Norges beste journalistkonferanse, sier hun videre.

Den nye nestlederen takker Vikan, Husby og Eriksen for innsatsen de har gjort for stiftelsen.

– Det er mye jobb å sitte i Skup-styret, og vi har forståelse for at arbeidssituasjonen kan forandre seg etter at man har takket ja til et slikt verv, sier Åsebø.

– Nå gleder vi oss til å ta imot tre nye styremedlemmer. Spesielt gledelig er det at både fagpressen og produksjonsselskapene nå er representert i Skup-styret.

Powered by Labrador CMS