Erna sa noe morsomt fra scenen, og hele salen lo. NJ-leder Dag Idar Tryggestad og nestleder Hege Fagerheim hadde tatt på seg matchende T-skjorter for anledningen.

Fotoreportasje: I Hauststormens øye

Endelig var det tid for Vestlandets journalistiske høydepunkt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var mange glade journalister som hadde funnet veien til flyplassen og hotellet på Flesland denne litt hustrige helgen i november.

Hviterussiske eksilsjournalister, gravejournalister, lokale journalister og en tidligere statsminister var på programmet da mediekonferansen Hauststormen endelig gikk av stabelen.

Hauststormen 2021 er den ellevte konferansen i rekka og er arrangert av Norsk Journalistlag (NJ) og Norsk Redaktørforening (NR). Konferansen blir vanligvis arrangert annethvert år, men i fjor ble konferansen avlyst på grunn av pandemien.

Ettersom både Tromsø og Trondheim for tiden har mye koronasmitte, var det mye prat i gangene om hva som skjer med Hell-konferansen og Svarte Natta som skal gå av stabelen neste helg.

Her kan du se bildene fra lørdagens storm:

Drag row
SoMe-journalist i Stavanger Aftenblad Stella Marie Brevik har sittet i programkomiteen for årets Hauststorm og forteller om mye jobb for å få alt til å gå opp. Hun skal snart styre praten under et av de mange foredragene og sitter ute i gangen med forberedelser.
Hvor går grensen mellom hets og ytringsfrihet? Sunniva A. Vik, leder for Bergen Rød Ungdom, har opplevd hets både mot kjønn og alder. Med i diskusjonen var også Karoline Andrea Ihlebæk, førsteamanuensis i journalistikk ved OsloMet, generalsekretær i Norsk Presseforbud Elin Floberghagen, Mari Horve Reite som er debattredaktør i Fædrelandsvennen og Alise Lea Tiller som er redaktør i Dalane Tidende.
Valget står mellom fire forskjellige foredrag og Rolf Frøyland og Tor Arne Vikingstad fra Stavanger Aftenblad vil egentlig gå på alle fire.
Hvordan skal unge lære journalistikk av de erfarne når de ikke møtes i redaksjonslokalene? Leder i NJ Dag Idar Tryggestad i diskusjon med foto- og hjemmekontoransvarlig Vegard Valde i Bergens Tidende og some-ansvarlig og journalist Eirin Larsen i Adresseavisen.
Journalist Bjørn Olav Hammerstad i Dagen har gått fra på være journalist til fotojournalist. Her fra sesjonen der han ga råd om hvordan du som journalist kan ta bedre bilder.
Ingrid Elisabeth Aanonsen Hagaseth og Judith Eikesund Sæthre er begge medlem av NJ student og studerer for tiden i Volda. – Jeg har aldri hatt så lyst til å bli journalist før, dette er så gøy! sa Sæthre.
Frilansjournalist og tidligere leder i NJ Frilans Oddrun Midtbø bidro i debatten «Om det ikkje finst rasisme i norske mediehus, kvifor er vi då så kvite?
BT-journalist Sahara Muhaisen i diskusjon med panelet under debatten: «Om det ikkje finst rasisme i norske mediehus, kvifor er vi då så kvite?
Journalist Bjørn Olav Hammerstad i Dagen har gått fra på være journalist til fotojournalist. Her fra sesjonen der han ga råd om hvordan du som journalist kan ta bedre bilder.
Den hviterussiske journalistparet Andrei Bastunets og hans konet Sabina Brylo fikk stående applaus fra salen da de gikk av scenen etter å ha delt sine opplevelser som journalister i eksil.
Tidligere leder i NJ Bergen og påtroppende kulturredaktør i Bergens Tidende Jens Kihl venter tålmodig på at en forsinket Erna Solberg skal gå de 100 meterne fra flyplassen til flyplasshotellet.
Erna har landet.
Erna går på scenen for å prate med NRK- journalist Ingunn Solheim om hennes forhold til journalister de siste åtte årene.
Powered by Labrador CMS