Markerer ytringsfriheten i helgen

I Oslo inviteres det til tegnedugnad på Universitetsplassen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medieorganisasjonene inviterer til markeringer for støtte til ytringsfriheten etter terroraksjonen mot satirebladet Charlie Hebdo denne uken. I Oslo vil markeringen finne sted på Universitetsplassen i Oslo søndag klokken 13 der flere appeller vil holdes.

– Tegn

Deltagerne inviteres til selv å tegne eller skrive på vegger som settes ut på plassen.

– Føl deg fri til å tegne! er overskriften på invitasjonen.

Bak arrangementet står Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening, Norsk Journalistlag i samarbeid med føderasjonen for tegnere (FECO) og den franske ambassaden.

Redaktørforeningens leder Harald Stanghelle, Journalistlagets leder Thomas Spence og Oslo-ordfører Fabian Stang er blant de som vil holde appeller.

Dempet

I Trondheim arrangeres det en markering på Torvet til samme tid, altså søndag klokken 13. Der vil representanter fra journalistene, redaktørene i tillegg til ordføreren og en prost holde appeller.

– Vi går for en dempet markering. Når folk dør i ytringsfrihetens tjeneste er det vår plikt å stille oss bak dem. Vi trenger ikke ta stilling til det trykte, sier Anne Berit Fagernes, som jobber som journalist i Adresseavisen.

Verdighet

I Bergen inviterer Bergen Journalistlag (BJ), Den Franske Allianse og Felles Innvandrerråd til appeller på Torgallmenningen lørdag klokken 14.

– Det vil bli minst en appell fra BJ sin side. Det vil bli en stille og verdig markering, sier arrangør Dag Bjørndal som til daglig jobber i Bergensavisen.

Debatt

Litteraturhuset i Oslo blir det lørdag klokken 16 arrangert en debatt under tittelen «Ytringsfrihet under angrep».

I panelet deltar blant annet tegner og forfatter Knut Nærum, NRK-redaktør Kyrre Nakkim, politisk redaktør Marie Simonsen i Dagbladet og NJ-leder Thomas Spence.

– Debatten er en felles markering mot angrepet på vår frihet. Vi ønsker å diskutere hvordan vi kan la ytringsfriheten vinne over ytringsfrykten, holde den offentlige samtale åpen og hindre alle forsøk på å true noen til taushet med vold, sier daglig leder ved Litteraturhuset Andreas Wiese til eget nettsted.

Debatten kan sees på Aftenposten.no.

Powered by Labrador CMS