Eirin Eikefjord blir ny politisk redaktør i Bergens Tidende. Her fra da hun fikk NTBs språkpris i 2018. Arkivfoto: Kristine Lindebø
Eirin Eikefjord blir ny politisk redaktør i Bergens Tidende. Her fra da hun fikk NTBs språkpris i 2018. Arkivfoto: Kristine Lindebø

Eirin Eikefjord er ny politisk redaktør i Bergens Tidende

– Tør å utfordre i alle retninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Eirin Eikefjord (39) blir ny politisk redaktør i Bergens Tidende (BT), melder Schibsted i ei pressemelding.

Frøy Gudbrandsen har siden desember 2019 vært både sjefredaktør og politisk redaktør i Bergens Tidende. Nå har hun funnet sin etterfølger, skriver kommunikasjonsdirektør Camilla Kim Kielland i pressemeldinga.

– Eirin Eikefjord er en av landets beste skribenter, og en utrolig skarp analytiker og kommentator. Hun engasjerer, provoserer og begeistrer - og tør å utfordre i alle retninger. Internt i BT er hun en veldig respektert kollega, og jeg er utrolig glad for at hun har takket ja til jobben som politisk redaktør, sier Gudbrandsen, ifølge meldinga.

Eikefjord har jobba i avisa siden 2006 – de to første årene i vikariat, deretter i fast stilling. I 2011 ble hun kommentator, en jobb hun har hatt siden da. I tillegg til å ha studert språk, litteratur og samfunnsøkonomi, har Eikefjord en mastergrad i rettsvitenskap, noe Gudbrandsen mener er en styrke.

Selv gleder Eikefjord seg til å lede BTs kommentatoravdeling.

– Jeg er priviligert som får lede en så dyktig og ambisiøs gjeng - og jeg ser også frem til å bli en del av redaktørkollegiet i BT, sier hun, ifølge pressemeldinga.

– Så lenge jeg kan huske har jeg ønsket å skrive. At jeg begynte å studere juss var egentlig et fornuftig alibi, dersom planen om å skrive skulle gå skeis, men jeg syntes jo etterhvert at det var veldig interessant. At jeg i BT har kunnet forene faget og journalistikken har vært - og er - en unik mulighet.

Powered by Labrador CMS