Hele teamet samlet. Stående bak fra venstre: Rune Christophersen, Anna Magnus og Tonje Aursland. Sittende foran fra venstre: Henrik Svanevik, Anna Ofstad, Kjersti Mjør, Anne-Lise Synnevaag og Eivind Hjertholm Fiskerud.

– Jeg har gledet meg enormt til å slippe denne podkasten

Ny BT-podkast skal gi historiene bak nyhetene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bergens Tidende lanserer i dag podkasten «Hva skjedde?»

– Jeg har gledet meg enormt til å slippe denne podkasten, sier sjefredaktør Frøy Gudbrandsen i en pressemelding.

– Vi vet at lyd er i sterk vekst, særlig blant unge. Med denne podkasten har vi mulighet til å formidle journalistikk på nye måter. Jeg er overbevist om at den vil nå nye BT-lyttere, sier Gudbrandsen.

Målet med «Hva skjedde?» er å gi historiene bak nyhetene, fortalt av dem som var der da det skjedde, skriver BT i pressemeldingen.

– I «Hva skjedde?» vil du møte menneskene nyhetene handler om, sier utviklingsredaktør Eivind Hjertholm Fiskerud.

– Podkasten vil følge nyhetsbildet. Vi vil også gå inn i saker hvor BT har unik tilgang til informasjon eller eldre saker som har blitt aktuelle igjen, sier Fiskerud.

De tre programlederne: Fra venstre: Rune Christophersen, Kjersti Mjør og Anna Magnus.

Denne uken er det fem år siden den tragiske helikopterulykken på Turøy. 13 mennesker mistet livet da helikopteret styrtet i Øygarden. I første episode møter man brannmannen Jarl Hestad, som var en av de første på ulykkesstedet.

Med jevne mellomrom slippes episoder som er tilgjengelig kun for BT-abonnenter. Disse finner man i BT-appen eller på bt.no.

– Vi legger skikkelig trykk bak satsingen. Det er en kompetent gjeng med bakgrunn fra nyhetsjournalistikk, historiefortelling og lydproduksjon som nå setter i gang, sier utviklingsredaktøren.

Programledere for podkasten er Anna Magnus, Rune Christophersen og Kjersti Mjør. Tonje Aursland er journalist. Anna Ofstad og Henrik Svanevik er produsenter. Anne-Lise Synnevaag er prosjektleder. Eivind Hjertholm Fiskerud er redaktør.

Powered by Labrador CMS