Mediefolk:

Eystein Røssum har jobbet i Bergens Tidende siden 1997. Nå blir han avisens gravesjef.
Eystein Røssum har jobbet i Bergens Tidende siden 1997. Nå blir han avisens gravesjef.

Bergens Tidende ansetter gravesjef

Nyopprettet stilling.

Publisert Sist oppdatert

Bergens Tidende (BT) trapper opp satsingen på undersøkende journalistikk, og ansetter Eystein Røssum som gravesjef i en helt nyopprettet stilling, skriver avisen i en pressemelding.

– Det har vært gjort veldig mye god gravejournalistikk i BT de siste årene, men vi ser at vi har et større potensial enn det vi får ut nå. Med en gravesjef får vi dedikert ledelse i prosjektene våre, sier Frøy Gudbrandsen, sjefredaktør i Bergens Tidende, ifølge pressemeldingen.

Eystein Røssum, som er fra Kvam i Gudbrandsdalen, har vært i BT siden 1997 i ulike stillinger. Han har også vært korrespondent i Brussel i tre år. De siste årene har han sittet i Skup-styret.

– Eystein er rett og slett en drivende dyktig fyr, og en av BTs aller beste journalister. Knapt noen har bredere erfaring enn ham, fra alt fra utenriks til krim og politikk. Han har vært sentral i mange av de største avsløringen BT har stått for, og han har blant annet vært med å vinne tre Skup-diplomer, for «Cruise-saken», «Asylbarna» og «Spillet om klimakronene». Han har også en høy stjerne internt i redaksjonen i BT, sier Gudbrandsen.

I den nye stillingen får Røssum ansvar for at BT prioriterer de riktige sakene, og han skal bistå journalister i hele redaksjonen med ideutvikling, samt reportasjelede de konkrete graveprosjektene.

– Jeg er veldig glad for at BT velger å satse enda mer på undersøkende journalistikk; det er en viktig del av hva vi som mediehus bør tilby våre lesere. Det er også stor stas å ha fått tillit til å lede arbeidet, sier Røssum ifølge pressemeldingen.

– Jobben medfører et stort ansvar, men heldigvis er ikke dette mitt ansvar alene. Vi skal spille på alle de flinke folkene i BT, men hvem som kobles på de ulike graveprosjektene vil variere fra sak til sak, nettopp for å utnytte den brede kompetansen vi har på best mulig måte.

Powered by Labrador CMS