Mediefolk:

– Dette kan være siste sjanse til å prøve noe nytt og annet i yrkeslivet mitt, sier Frode Bjerkestrand.

Frode Bjerkestrand gir seg som kulturredaktør i BT

– Viktig at stillingen som kulturredaktør tilføres nye ideer og nytt engasjement.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter fem og et halvt år som kulturredaktør i Bergens Tidende (BT) ønsker Frode Bjerkestrand nye oppgaver.

– Det er flere grunner til at jeg mener dette er et bra tidspunkt å gi seg på. Jeg syns kultur- og debattjournalistikken i Bergens Tidende er i toppklasse nasjonalt, med dyktige og engasjerte ledere og journalister. Det er spesielt gledelig for meg at vi gjør det så bra i kulturjournalistikken, som etter min mening omgis av for mye nedsnakk og pessimisme her i landet, sier Bjerkestrand - og legger til:

– Samtidig tenker jeg at det er viktig at stillingen som kulturredaktør tilføres nye ideer og nytt engasjement med jevne mellomrom, sier Bjerkestrand i en pressemelding.

– For meg personlig er det riktig og viktig å gjøre dette nå. Jeg har vært ansatt i BT i hele 30 år, jeg har vært kulturredaktør i fem og et halvt av dem, og dette kan være siste sjanse til å prøve noe nytt og annet i yrkeslivet mitt. Jeg blir i BT, som jeg er sterkt knyttet til, og tenker å gå tilbake til vanlig journalistisk arbeid etter hvert. Det er viktig at også vi gamlinger finner veien tilbake til kjernen i oppdraget vårt - god, grundig og kritisk journalistikk.

Sjefredaktør Frøy Gudbrandsen skryter av sin avtroppende kulturredaktør.

– Frode gjør en utmerket jobb som kulturredaktør i BT. Han har gjort et solid arbeid for å utvikle journalistikken, både når det gjelder kultur og debatt.

Gudbrandsen legger til:

– Han beskriver seg selv som en gamling, men jeg synes ikke det er noen god beskrivelse av han. Jeg kjenner han som en ung fyr, som alltid er opptatt av å fornye journalistikken og å drive BT fremover. Men jeg har både forståelse for og respekt for at han synes dette er et godt tidspunkt for han å gjøre noe annet.

Prosessen med å få på plass en ny kulturredaktør begynner denne uken og Bjerkestrand fortsetter som kulturredaktør inntil ny redaktør er på plass.

Powered by Labrador CMS