Mediefolk:

– Dette kan være siste sjanse til å prøve noe nytt og annet i yrkeslivet mitt, sier Frode Bjerkestrand.
– Dette kan være siste sjanse til å prøve noe nytt og annet i yrkeslivet mitt, sier Frode Bjerkestrand.

Frode Bjerkestrand gir seg som kulturredaktør i BT

– Viktig at stillingen som kulturredaktør tilføres nye ideer og nytt engasjement.

Publisert Sist oppdatert

Etter fem og et halvt år som kulturredaktør i Bergens Tidende (BT) ønsker Frode Bjerkestrand nye oppgaver.

– Det er flere grunner til at jeg mener dette er et bra tidspunkt å gi seg på. Jeg syns kultur- og debattjournalistikken i Bergens Tidende er i toppklasse nasjonalt, med dyktige og engasjerte ledere og journalister. Det er spesielt gledelig for meg at vi gjør det så bra i kulturjournalistikken, som etter min mening omgis av for mye nedsnakk og pessimisme her i landet, sier Bjerkestrand - og legger til:

– Samtidig tenker jeg at det er viktig at stillingen som kulturredaktør tilføres nye ideer og nytt engasjement med jevne mellomrom, sier Bjerkestrand i en pressemelding.

– For meg personlig er det riktig og viktig å gjøre dette nå. Jeg har vært ansatt i BT i hele 30 år, jeg har vært kulturredaktør i fem og et halvt av dem, og dette kan være siste sjanse til å prøve noe nytt og annet i yrkeslivet mitt. Jeg blir i BT, som jeg er sterkt knyttet til, og tenker å gå tilbake til vanlig journalistisk arbeid etter hvert. Det er viktig at også vi gamlinger finner veien tilbake til kjernen i oppdraget vårt - god, grundig og kritisk journalistikk.

Sjefredaktør Frøy Gudbrandsen skryter av sin avtroppende kulturredaktør.

– Frode gjør en utmerket jobb som kulturredaktør i BT. Han har gjort et solid arbeid for å utvikle journalistikken, både når det gjelder kultur og debatt.

Gudbrandsen legger til:

– Han beskriver seg selv som en gamling, men jeg synes ikke det er noen god beskrivelse av han. Jeg kjenner han som en ung fyr, som alltid er opptatt av å fornye journalistikken og å drive BT fremover. Men jeg har både forståelse for og respekt for at han synes dette er et godt tidspunkt for han å gjøre noe annet.

Prosessen med å få på plass en ny kulturredaktør begynner denne uken og Bjerkestrand fortsetter som kulturredaktør inntil ny redaktør er på plass.

Powered by Labrador CMS