Prisvinner Frøy Gudbrandsen sammen med Finn Tokvam og Irene Kinunda under dagens utdeling. Foto: Max Igland
Prisvinner Frøy Gudbrandsen sammen med Finn Tokvam og Irene Kinunda under dagens utdeling. Foto: Max Igland

Politisk redaktør i Bergens Tidende hedret med Sunnivaprisen 2018

– Jeg synes det er stas, sier Frøy Gudbrandsen.

Publisert

Politisk redaktør Frøy Gudbrandsen i Bergens Tidende ble i dag tildelt Sunnivaprisen for 2018. Prisen deles ut av Bergen Næringsråd og Grieg-gruppen og er ment som en motivasjon for å få flere kvinner inn i ledende posisjoner. Prisen er oppkalt etter Bergens skytshelgen St. Sunniva

– Jeg synes jo det er stas da, og er ganske overrasket selv. De fleste kjenner meg som kommentator, få har nok lagt merke til lederrollen min. Før nå, sa en glad Gudbrandsen da hun mottok prisen i dag

Juryens begrunnelse:

«Årets Sunniva er et spennende og litt utradisjonelt valg.

Hun har doktorgrad i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Bachelorgraden tok hun ved University of Sheffield i Storbritannia og hun har i tillegg hatt et forskeropphold i Tyskland som en del av sine studier. Hun kan vise til arbeidserfaring fra både akademia og mediebransjen.

Årets Sunniva har markert seg som en svært tydelig vestlandsstemme i den offentlige debatten. Hennes kunnskapsnivå er høyt innen de aller fleste politiske og samfunnsmessige spørsmål, og dette har gjort henne til en hyppig gjest i både regionale og nasjonale medier.

Som leder beskrives hun som inkluderende, lyttende og krevende. Det betyr at hun forventer mye av sine medarbeidere, men det gjør hun på en inspirerende og motiverende måte. Hennes ansatte opplever at hun ser den enkeltes styrker og bruker tid med hver enkelt medarbeider for at hun eller han skal utvikle seg på en best mulig måte.

Årets prisvinner jobber i en bransje som er i stor omstilling. Dette medfører at hun må være dyktig på endringsledelse og sørge for at bedriften blir stadig mer digital.

Vinneren har hatt en lynkarriere i sin bransje. Hun startet uten erfaring fra bransjen og fikk fort mer ansvar. Alt: En av hennes referanser har uttalt at årets vinner kan bli hva hun vil. Hun kan ta en rolle innen sitt fagfelt som er migrasjon og flyktningpolitikk, men hun kan også bli ledende som politiker. At hun blir årets Sunniva vil gi en god signaleffekt i en bransje som jobber for å få flere kvinner i topplederposisjoner.

Årets prisvinner er en viktig stemme for Bergen og vestlandsregionen. Hun er en samfunnskommentator og hun leder både debatt- og kommentatorgruppen i byens tydeligste mediehus.

Juryen mener at årets prisvinner fremstår som en reflektert og modig leder som har et stort potensial for videre vekst i sin karriere.»