Skivebom i Bergens Tidende

Fikk hjelp av Politiken til å kunngjøre fred i Gaza.

«Endelig kom freden til Gaza» står det over en dobbeltside i Bergens Tidende onsdag. Dette får folk i mediebransjen til å heve mer enn et øyebryn. TV 2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther slår på Twitter fast at verken Hamas eller Israel kan abonnere på BT siden freden ennå ikke er kommet.

For ordens skyld rapporterer IDF om 29 raketter fra Gaza mot Israel og tre IDF angrep mot Gaza mellom klokken 07.00 og 10.00 onsdag. Lenge etter at BT gikk i trykken.

Utenfor dekning

– Det har vært mest hoderisting i dag, forteller nyhetsleder Trond Olav Skrunes i Bergens Tidende. Han har ansvar for dekningen av politikk og utland.

- Tittelen, som forsiktig sagt, er langt fra sannheten, må vi ta det hele og fulle ansvar for.

Skrunes forteller at han ikke har snakket med kveldsskiftet når Journalisten ringer, så han er langt fra sikker på hva som har skjedd. Men alt tyder på at de som skulle legge avisen glemte å sjekke siste nytt fra krigen.

Manglet krystallkulen

Artikkelen er forfattet av Marcus Rubin i danske Politiken og kom tidlig inn til BT. I hans egen avis har den siste artikkelen Rubin forfattet tittelen «Usikkerhed om våpenhvile i Gaza» altså et stykke fra endelig fred. Men den første artikkelen fra Politiken fastslo at krigen var avsluttet etter at en våpenhvile trådte i kraft i natt.

– Jeg antar de har glemt å oppdatere sidene. De har rett og slett ikke fulgt utviklingen tett nok på kvelden. Nå skjer dette heldigvis sjelden, og jeg skulle aller helst sett at det ikke skjedde i det hele tatt. Derfor skjønner jeg godt hvorfor folk tvitrer om dette. For det er ikke spesielt gode sider, sier Skrunes.

Beklager

Nyhetslederen legger til at det her tross alt er snakk om en sak som utvikler seg time for time og at man dermed ikke kan slå seg til ro med den første versjonen som leveres.

Mens dagen i dag brukes på å legge seg flat på Twitter, får leserne sin forklaring i morgen.

– Jeg tror ikke vi skal forsøke å argumentere for at dette var et stykke solid journalistisk arbeid.

 

Powered by Labrador CMS