Hanne Louise Åkernes er ansatt som leder for Bord4 og Nye digitale formater i Bergens Tidende, mens Øystein Vik er avisens nye kommentator.
Hanne Louise Åkernes er ansatt som leder for Bord4 og Nye digitale formater i Bergens Tidende, mens Øystein Vik er avisens nye kommentator.

Mediefolk:

Bergens Tidende ansetter ny digital leder og ny kommentator

Nye oppgaver for Hanne Louise Åkernes og Øystein Vik.

Publisert Sist oppdatert

Hanne Louise Åkernes (36) er ansatt i jobben som leder for Bord4 og Nye digitale formater i Bergens Tidende.

Bord4 er datajournalister, og jobber både med spesialpresentasjoner og undersøkende journalistikk. Nye digitale formater har ansvaret for utviklinger av nye artikkelformater på bt.no, nyhetsbrev og sosiale medier, skriver mediehuset i en pressemelding.

Åkernes har vært ansatt i BT siden 2012, men var tilknyttet avisen som vikar i flere år før det.

Hun er utdannet journalistutdannet fra Universitetet i Bergen og har vært innom flere roller i BT, både som journalist, ansvarlig for sosiale medier og nestleder for nyhetsdesken og har ledet en rekke leserinvolveringsprosjekter gjennom årene. De to siste årene har hun vært leder for helse og krim i avisen.

– Jeg gleder meg til å være med å utvikle den digitale journalistikken i BT og føler meg heldig som skal få lov å jobbe med så flinke folk, sier hun i pressemeldingen.

– Hanne er kreativ og har en gjennomføringskraft som gjør henne spesielt godt egnet til å lede Bord4 og NDF, sier utviklingsredaktør Eivind Fiskerud.

Øystein Vik (39) blir ny kommentator i BT. Han har vært tilknyttet BT-sporten siden 2007, og ble fast ansatt i 2012. Han har vært en sentral del av Brann- og Ballspark-gjengen.

Vik har Bachelorgrad i journalistikk fra Mediehøgskolen Gimlekollen.

– Jeg ser på det som et stort privilegium å få være kommentator for en avis som Bergens Tidende. BT har vært en del av mitt liv helt siden jeg lærte å lese, og det å være en meningsbærer for en slik institusjon er ikke noe jeg tar lett på. Forhåpentlig kan jeg komme med interessante perspektiver på saker som opptar folk flest.

Politisk redaktør Eirin Eikefjord har tro på at Vik vil bli en markant stemme.

– Øystein har både lang journalistisk erfaring, godt språk og sterk interesse for politikk. Han kommer dessuten fra sportsjournalistikken, som er nokså uvanlig for folk i kommentariatet.

Powered by Labrador CMS