Mediefolk:

Bergens Tidende mister nå den prisvinnende journalisten Ingrid Fredriksen. Foto: TV 2
Bergens Tidende mister nå den prisvinnende journalisten Ingrid Fredriksen. Foto: TV 2

Ingrid Fredriksen går fra BT til TV 2 Nyhetene

Forlater Bergens Tidende etter ni år.

Publisert

Ingrid Fredriksen forlater Bergens Tidende etter ni år for å begynne i TV 2s innenriksredaksjon i Bergen, sier TV 2 i en pressemelding.

– Vi er svært glad for å få en av landets store kapasiteter på undersøkende journalistikk med på laget i TV 2 Nyhetene. Ingrids kompetanse og erfaring blir viktig når vi skal satse på undersøkende journalistikk, presentasjon og innovasjon i vårt nye prosjekt, Lab2, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Fredriksen har vunnet Skup-prisen og Gullparaplyen for Janne-saken, to Sølvparaplyer og et Dataskup-diplom.

– Jeg gleder meg stort til å bidra i et så fremoverlent og ambisiøst mediehus som TV 2. Spesielt er det gledelig at TV 2 Nyhetene nå satser tungt på undersøkende journalistikk, og at denne satsingen er forankret i toppledelsen. Da vet jeg vi vil lykkes, sier Fredriksen.

Alle journaliststillingene som TV 2 utlyste i Bergen i forbindelse med allmennkringkastingsavtalen, er nå besatt.

– Vi har nå satt sammen et team av dyktige folk som skal styrke journalistikken vår med utspring fra Bergen. Vi ønsker å løfte den undersøkende journalistikken i TV 2, og sammen med de som allerede jobber med nyheter og sport i Bergen, har vi nå et sterkt lag, sier nyhetsredaktør Solbrække.