Bergens Tidende. Foto: Birgit Dannenberg
Bergens Tidende. Foto: Birgit Dannenberg

Kutt i BT

Fjerner 20 årsverk.

Publisert Sist oppdatert

Bergens Tidende må gjennom nok en kuttrunde. Det vedtok mediehusets styre torsdag kveld, heter det på avisens nettside. De ansatte ble informert på et allmøte.

Redaksjonen krymper

BT skal kutte 20 millioner kroner for å unngå underskudd i 2016. Kuttet skal ifølge avisen tas i trykk- og distribusjonsleddet samt i bemanningen. Det meste av sistnevnte tas i redaksjonen, og søknadsfrist for sluttpakkene som har mellom 8 og 15 månedslønner er 5. desember. Sjefredaktør Gard Steiro sier til egen avis at rundt 20 personer må søke sluttpakker for at selskapet skal komme i mål.

Kuttene kommer i tillegg til de 11 årsverkene som allerede får effekt innen 2016. Det betyr at redaksjonen etter kuttene kan komme ned mot 118. I fjor var redaksjonen til sammenligning på 149 personer.

Desken rammet

Klubben tar innover seg de økonomiske prognosene som skaper de nye kuttene.

– Jeg tenker først og fremt på de kollegene som føler seg mest utsatt, selv om dette er en åpen sluttpakkeprosess. Særlig de som sitter i deskleddet vil kjenne dette på kroppen. Jeg har allerede fått reaksjoner, sier nestleder Arne Colliander i redaksjonsklubben til egen avis.

Opplagsfall

Bergens Tidende hadde i fjor et driftsresultat på 71 millioner kroner av en omsetning på 740 millioner kroner. Omsetningen er ned fra 865 millioner kroner i toppåret 2009.

Opplaget er ned 11,5 prosent de siste fem årene fra 83.086 eksemplarer i 2009 til 73.470 i fjor.

Powered by Labrador CMS