– Det er en del dyktige ledere som har gått i Amedia, konstaterer konserntillitsvalgt Eva Stenbro. Foto: Birgit Dannenberg
– Det er en del dyktige ledere som har gått i Amedia, konstaterer konserntillitsvalgt Eva Stenbro. Foto: Birgit Dannenberg

Topptillitsvalgt beklager at Amedia mister så mange ledere

Glad for at konsernet har gjeninnført intern lederutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Konserntillitsvalgt Eva Stenbro i Amedia sier til Journalisten.no at hun har forståelse for Anders Nylands begrunnelse for å slutte som sjefredaktør i Bergensavisen. Nyland uttaler i forbindelse med sin avgang at det nå er på tide å finne på noe nytt for hans del og overlate ansvaret for BA til andre.

– Jeg er veldig fornøyd med dette valget. Da jeg flyttet til Bergen i april 2009 gjorde jeg en avtale med meg selv om at jeg skulle ha jobben i BA to-tre år, maks fem. Nå er det straks sju år blitt. Nå går det bra i BA og det er et godt tidspunkt å gi seg på, sier Nyland til Journalisten.no.

Les også: Anders Nyland forlater Bergensavisen

– Jeg følger Anders i mye av det han sier. BA har utviklet seg veldig bra under ham, sier Stenbro.

Sammen med andre tillitsvalgte i Amedia er hun bekymret over at så mange ledere har valgt å fratre jobbene sine i konsernet de siste årene.

– Det er tøffe tider og de må jo selv avgjøre hvor mye de orker. Å være medieleder i dag er ikke noe for folk med tynn hud og svake nerver, sier Stenbro.

Disse gikk i 2015

Bare i løpet av 2015 forlot en rekke redaksjonelle ledere - av ulike grunner - stillingene sine i Amedia-eide mediehus.

Akershus Amtstidende:  Jon Martin Larsen sa opp som redaktør og daglig leder etter 15 måneder i jobben.

Les også: Amta-redaktøren går – Felicia Øystå tar over

Arbeidets Rett: Nils Kåre Nesvold sluttet som redaktør og daglig leder og ble ansatt som digitalredaktør i Nea Radio.

Eikerbladet: Finn R. Moen gikk av som redaktør og daglig leder.

Gjengangeren: Torgeir Lortenzen sa opp som ansvarlig redaktør og daglig leder på grunn av uenighet med styreleder om nye kutt.

Les også: Redaktøren i Gjengangeren slutter: Offer for min egen stahet

Helgelendingen: Petter Stocke-Nicolaisen sluttet som redaktør og daglig leder.

Kragerø Blad Vestmar: Tom Martin Kj. Hartviksen ga seg som redaktør og daglig leder. Ble ansatt i tilsvarende jobb i Østlendingen i samme konsern.

Nordhordland: Randi Bjørlo gikk av som redaktør og daglig leder for å bli skrivende journalist.

Tidens Krav: Tore Dyrnes offentliggjorde at han gir seg som sjefredaktør og direktør etter 25 år i avisa og sju år som toppleder. Han fortsetter i avisa som journalist.

Les også: Tore Dyrnes går av som sjef i Tidens Krav

– Krevende å stå alene

– Jeg tror at en av grunnene til avgangene er at vi har vært gjennom meget turbulente år i mediebransjen, med omstilling, og kutt. Lederne står ofte veldig alene, noe som er krevende. Derfor er det fullt forståelig at de blir slitne og når en grense, og derfor velger å gi stafettpinnen videre, sier Stenbro.

Hun betegner det som beklagelig at Amedia mister gode ledere. Derfor har de tillitsvalgte etterlyst interne lederutviklingsprogrammer i Amedia, et tilbud som A-pressen hadde tidligere, men som forsvant i kjølvannet av finanskrisen.

Se Journalistens dekning av Amedia her

– Nå er tilbudet på plass igjen. Det er viktig å kunne rekruttere ledere i egne rekker i konsernet, det finnes mange dyktige journalister og selgere. Mange kandidater er i utgangspunktet kanskje mindre rustet til til å takle utfordrende lederoppgaver. Så dette er et viktig tiltak. Det å være leder har sine tøffe sider i den tiden vi er inne i, sier Stenbro.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 
Powered by Labrador CMS