– Det er en del dyktige ledere som har gått i Amedia, konstaterer konserntillitsvalgt Eva Stenbro. Foto: Birgit Dannenberg
– Det er en del dyktige ledere som har gått i Amedia, konstaterer konserntillitsvalgt Eva Stenbro. Foto: Birgit Dannenberg

Topptillitsvalgt beklager at Amedia mister så mange ledere

Glad for at konsernet har gjeninnført intern lederutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konserntillitsvalgt Eva Stenbro i Amedia sier til Journalisten.no at hun har forståelse for Anders Nylands begrunnelse for å slutte som sjefredaktør i Bergensavisen. Nyland uttaler i forbindelse med sin avgang at det nå er på tide å finne på noe nytt for hans del og overlate ansvaret for BA til andre.

– Jeg er veldig fornøyd med dette valget. Da jeg flyttet til Bergen i april 2009 gjorde jeg en avtale med meg selv om at jeg skulle ha jobben i BA to-tre år, maks fem. Nå er det straks sju år blitt. Nå går det bra i BA og det er et godt tidspunkt å gi seg på, sier Nyland til Journalisten.no.

Les også: Anders Nyland forlater Bergensavisen

– Jeg følger Anders i mye av det han sier. BA har utviklet seg veldig bra under ham, sier Stenbro.

Sammen med andre tillitsvalgte i Amedia er hun bekymret over at så mange ledere har valgt å fratre jobbene sine i konsernet de siste årene.

– Det er tøffe tider og de må jo selv avgjøre hvor mye de orker. Å være medieleder i dag er ikke noe for folk med tynn hud og svake nerver, sier Stenbro.

Disse gikk i 2015

Bare i løpet av 2015 forlot en rekke redaksjonelle ledere - av ulike grunner - stillingene sine i Amedia-eide mediehus.

Akershus Amtstidende:  Jon Martin Larsen sa opp som redaktør og daglig leder etter 15 måneder i jobben.

Les også: Amta-redaktøren går – Felicia Øystå tar over

Arbeidets Rett: Nils Kåre Nesvold sluttet som redaktør og daglig leder og ble ansatt som digitalredaktør i Nea Radio.

Eikerbladet: Finn R. Moen gikk av som redaktør og daglig leder.

Gjengangeren: Torgeir Lortenzen sa opp som ansvarlig redaktør og daglig leder på grunn av uenighet med styreleder om nye kutt.

Les også: Redaktøren i Gjengangeren slutter: Offer for min egen stahet

Helgelendingen: Petter Stocke-Nicolaisen sluttet som redaktør og daglig leder.

Kragerø Blad Vestmar: Tom Martin Kj. Hartviksen ga seg som redaktør og daglig leder. Ble ansatt i tilsvarende jobb i Østlendingen i samme konsern.

Nordhordland: Randi Bjørlo gikk av som redaktør og daglig leder for å bli skrivende journalist.

Tidens Krav: Tore Dyrnes offentliggjorde at han gir seg som sjefredaktør og direktør etter 25 år i avisa og sju år som toppleder. Han fortsetter i avisa som journalist.

Les også: Tore Dyrnes går av som sjef i Tidens Krav

– Krevende å stå alene

– Jeg tror at en av grunnene til avgangene er at vi har vært gjennom meget turbulente år i mediebransjen, med omstilling, og kutt. Lederne står ofte veldig alene, noe som er krevende. Derfor er det fullt forståelig at de blir slitne og når en grense, og derfor velger å gi stafettpinnen videre, sier Stenbro.

Hun betegner det som beklagelig at Amedia mister gode ledere. Derfor har de tillitsvalgte etterlyst interne lederutviklingsprogrammer i Amedia, et tilbud som A-pressen hadde tidligere, men som forsvant i kjølvannet av finanskrisen.

Se Journalistens dekning av Amedia her

– Nå er tilbudet på plass igjen. Det er viktig å kunne rekruttere ledere i egne rekker i konsernet, det finnes mange dyktige journalister og selgere. Mange kandidater er i utgangspunktet kanskje mindre rustet til til å takle utfordrende lederoppgaver. Så dette er et viktig tiltak. Det å være leder har sine tøffe sider i den tiden vi er inne i, sier Stenbro.

Interessert i medienyheter? Lik Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 
Powered by Labrador CMS