Bransjeorganisasjonen Fagpressen lanserer egen Fagpressepris til beste korona-dekning
Bransjeorganisasjonen Fagpressen lanserer egen Fagpressepris til beste korona-dekning

Fagpressen vil premiere den beste korona-saken

Lanserer spesialpris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Utdelingen av Fagpresseprisene er flyttet til 18. november, og nå lanserer også bransjeorganisasjonen en ny priskategori: Årets beste korona-sak.

– 2020 er blitt et svært spesielt år. Derfor lanserer vi en spesialpris, forteller nestleder Berit Nyman i Fagpressen på egen nettside.

– Alle medier, ikke minst redaksjonene i Fagpressen, lager nå journalistikk på høygir, for å få fram konsekvensene av selve epidemien, og av tiltakene for å håndtere korona. I samråd med juryen for Fagpresseprisene har vi lyst til å be medlemmene om å sende inn det de vurderer som de beste sakene fra korona-tiden, forteller Nyman.

Kriterier for spesialpris 2020 - den beste korona-saken:

«Denne prisen skal premiere journalistikk som har fått fram viktige og relevante sider av korona-pandemien – av myndighetenes tiltak, konsekvenser og ettervirkninger. Ambisjonen med prisen er å løfte fram journalistikk som viser at fagmediene har bidratt med viktig og utfyllende informasjon i det norske mediemangfoldet. Vi ønsker saker som viser at fagmediene har dekket korona-krisen fra andre vinklinger enn de mer allmenne mediene, og hvorfor det var viktig å gjøre dette.»

Frist for å sende inn bidrag er 1. oktober.

For ordens skyld: Journalisten er medlem av Fagpressen.

Powered by Labrador CMS