Vant dansk fotopris med Stoltenberg

Mener statsministeren har trekk av en statsmann.

Sist fredag premierte det danske Pressefotografforbundet det siste årets beste bilder. Årets pressefoto gikk til fotograf Mads Nissen i Berlingskes bilderedaksjon. Han vant kategorien med et bilde av en libysk dødelig såret mann, skriver danske Journalisten.

Stilrent

Nissen vant også kategorien Årets portrett med et bilde av statsminister Jens Stoltenberg. Bildet viser Stoltenberg etter begravelsen av sin gode venn Monica Elisabeth Bøsei, også kalt «Mor Utøya», som ble 45 år gammel.

Juryen begrunner tildelingen med at en politiker sjelden er sett mer i karakter av en statsmann. Videre heter det at «med ærlig, sikker og landsfaderlig hånd ledet han ikke bare Norge, men også oss andre gjennom sorgen etter Utøya. Alt det så dommerne i Mads Nissens stilrene og presise fotografi».

Bruker seg selv

Den 32 år gamle fotografen gjorde rent bord i konkurransen. I tillegg til Årets pressefoto og Årets portrett stakk han av med ytterligere tre førstepremier.

– Mine bilder forteller også litt om meg. Når mitt fotografi er best, er det fordi jeg bruker meg selv og mine følelser. Hvis jeg er rammet av for eksempel sorg, reflekterer mine bilder også det, sier storvinneren til danske Journalisten.

Powered by Labrador CMS