Frps Ib Thomsen mener Dagsavisen burde skjelve i buksene. Skremselspropaganda fra et regjeringsparti, mener klubbleder. foto: Martin Huseby Jensen
Frps Ib Thomsen mener Dagsavisen burde skjelve i buksene. Skremselspropaganda fra et regjeringsparti, mener klubbleder. foto: Martin Huseby Jensen

– I morgen tar vi på oss kilt

Dermed er det ingen som skjelver i buksene i Dagsavisen etter Frp-politiker Ib Thomsens utspill.

Det var i Dagens Næringsliv onsdag at Frps kulturpolitiske talsmann Ib Thomsen kommenterer bokloven og litt senere kommer inn på pressestøtte.

– Dagsavisen bør skjelve i buksene, sier han til avisen og viser til at avisen må belage seg på langt mindre i støtte enn de 40 millionene de mottar i året i dag.

– Vi har allerede bestemt at vi skal gå med kilt på jobben slik at ingen skjelver i buksene, sier klubbleder Bernt Erik Pedersen i redaksjonsklubben.

Skremselsretorikk

I redaksjonen, hvor Thomsen mener de burde skjelve nå da Frp kommer i posisjon, er det rundt 40 årsverk. Pedersen forteller at utspillet er blitt møtte med hoderisting.

– Og så må man spørre seg om dette er nivået man skal vente seg av et kommende regjeringsparti. Må vi forholde oss til skremselsretorikk og en borgerlig regjering som skal kneble debatten de ikke liker? Dagsavisen er vant til å kjempe i motvind mot krefter som vil bringe avisen til taushet. Jeg regner med at vi skal overleve denne regjeringen og Ib Thomsen, sier klubblederen og legger til at Thomsen får slenge rundt seg med trusler så mye han vil, og så skal Dagsavisens ansatte fortsette å lage avis.

Journalisten har gjentatte ganger ringt Thomsens mobiltelefon, lagt igjen beskjed på svarer og sendt sms, så langt har vi ikke hørt noe tilbake fra ham. Ingen av de to vi har vært i dialog med i partiets informasjonsapparat har kunnet kommentere eller henvise til noen som kunne kommentere utspillet.