Ansvarlig redaktør Geir Bjørn Nilsen i VOL er overraska over hvor mange som har sett på direktesendinga «Bibelen minutt for minutt». Arkivfoto: Kristine Lindebø
Ansvarlig redaktør Geir Bjørn Nilsen i VOL er overraska over hvor mange som har sett på direktesendinga «Bibelen minutt for minutt». Arkivfoto: Kristine Lindebø

Lokalavis med «Bibelen minutt for minutt»: – Vi har lyst til å være litt «crazy»

Overraska over seertall.

Publisert Sist oppdatert

Over tre dager i strekk sender nettavisa Vesterålen Online (VOL) direkte fra opplesing av Bibelen – til sammen 72-80 timer.

«Bibelen minutt for minutt» startet søndag klokka 13.00, og første døgnet var over 1.500 unike brukere innom sendinga, ifølge ansvarlig redaktør i VOL, Geir Bjørn Nilsen.

Overrasket

– Det hadde jeg aldri trodd. At 1.500 personer skulle klikke seg inn og se at Bibelen leses, det er gode tall, sier Nilsen til Journalisten.

Saken var fjerde mest leste søndag. Bibelstuntet var en idé fra sokneprest Siv Henriksen Elstad og diakon Evy Nedrum, og opplesinga foregår i Melbu kirke, som en del av arrangementet «Sommer-Melbu».

Nilsen brukte under 30 sekunder på å si ja da han ble spurt om VOL ville strømme det.

– Vi har lyst til å være litt «crazy». Vi gjør gjerne flere slike ting, bare vi har ideene, sier redaktøren muntert.

– Det er også et poeng at VOL ikke er veldig sterkt prega av å dekke denne delen av kulturlivet, men det betyr fortsatt mye for veldig mange. Det er viktig at alle skal få noe av sitt hos oss.

Frivillige bytter på å lese Bibelen direkte på VOL. Skjermdump fra VOL.no
Frivillige bytter på å lese Bibelen direkte på VOL. Skjermdump fra VOL.no

– Fortjener sin plass

De som har stilt opp i prosjektet er frivillige fra 15 til 80 år, og er tilknytta kirka og «Sommer-Melbu». Sånn sett har det heller ikke vært et veldig ressurskrevende prosjekt for VOL.

Absolutt hele boka skal leses, til sammen cirka 1.400 sider, og 740.000 ord – fra lange fortellinger fra det gamle og det nye testamentet til oppramsing av navn og slektstavler.

– Stakkars dem som skal lese det! sier diakon Evy Nedrum til VOL.

– Heldigere er de som får det nye testamentet, vi regner med det skjer tirsdag ettermiddag. Det er mye spennende og også mye vanskelig stoff å forstå og lese, sier hun.

Når hele direktesendinga er over ønsker Nilsen å la sendinga bli liggende ute på VOL, med mulighet for å søke opp ulike kapitler.

– Rent kulturhistorisk er Bibelen en veldig viktig bok, som fortjener sin plass, sier Nilsen.

For ordens skyld: Journalist Kristine Lindebø jobbet i Vol i flere korte perioder fra 2013 til 2015.

Powered by Labrador CMS