Eirik Palm. Foto: Privat
Eirik Palm. Foto: Privat

Blir redaktør i verdens nordligste avis

Eirik Palm overtar roret i Svalbardposten.

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter omtrent ni år er Birger Amundsen 1. oktober ferdig som redaktør i Svalbardposten. Da overtar Eirik Palm, som i disse dager slutter etter drøyt fem år som ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad. 

Det betyr at navn som tidligere NRK-korrespondent Kjersti Strømmen og tidligere NRK-reporter Lars Helge Rasch ikke nådde opp.

Valsetakt

Palm overtar jobben på en åremålskontrakt for to år med mulighet for utvidelse to ganger med ett år om gangen. Den nye redaktøren har drømt om Svalbard i lang tid, men aldri vært der før intervjuet for den nye jobben.

– Jeg har lenge vært fascinert av Svalbard, og tenkte for flere år siden å søke jobb som journalist der. Men den gang strandet det av familiære årsaker med små barn. Nå åpnet muligheten seg og jeg grep den begjærlig. Nå gleder jeg meg skikkelig, sier Palm.

Den nye redaktøren sier han ikke er klar for å komme med noen programerklæring ennå, men på overordnet plan har han lagt taktikken.

– Det blir valsetakt med en tung og to lette. Svalbardposten er ei lokalavis. Men den er spesiell ettersom den har mange lesere utenfor Svalbard også. Jeg tenker avisen framfor noen bør være den som rapporterer om det som skjer i nord.

Palm ønsker også å bygge videre på det digitale grunnlaget som er lagt. I fjor innførte avisen betaling på nett. 

Gjennom yrkeskarrieren har Palm vekslet mellom NRK og Finnmark Dagblad. Før redaktørjobben i sistnevnte var han reporter i NRK. Tidligere har han også fem år som nyhetsleder i Finnmark Dagblad i sekken, og erfaring som programsekretær i NRK.

Ingen syvende far

Den avtroppende redaktøren i Svaldbardposten forsvinner ikke ut av avisen umiddelbart etter skiftet. Ut året skal Amundsen hjelpe den nye redaktøren inn i jobben.

– Tidligere har det vært litt uryddige overganger, så jeg har avtale om at jeg blir her ut året. Men det blir ikke som syvende far i huset. Jeg skal jobbe med historiske prosjekter i Svalbardposten, sier Amundsen.

Palm mener det skal gå greit å ha gamleredaktøren i samme lokale.

– Jeg tror det er bra for kontinuiteten. Han kan Svalbard, så det blir en god start sånn jeg ser det, sier Palm.

 

Powered by Labrador CMS