Mediefolk:

Geir Willy Haugen (t.v.) og Sigbjørn Tveite i Birkenesavisa

Sigbjørn Tveite tar over for Geir Willy Haugen som redaktør i Birkenesavisa

– Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sigbjørn Tveite blir den første redaktøren i Birkenesavisa som er født i Birkenes siden avisgründer Torbjørn Bjorvatn overlot roret til Bjørn Vidar Lie i 2003, skriver Birkenesavisa i en pressemelding.

Og akkurat det mener styreleder og medeier Terje Modal er en styrke.

– Vi ønsket oss en redaktør med lokal tilknytting, og vi er overbevist om at Sigbjørn kan skape fornyet blest og engasjement rundt Birkenesavisa. Vi har en sterk posisjon i Birkenes, og er en avis mange vet å sette pris på. Samtidig ønsker vi å nå ut til enda flere, sier Modal i pressemeldingen.

– Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier påtroppende redaktør Sigbjørn Tveite.

Birkenesavisa er en av landets minste aviser, og er lokalavisen for Birkeland, Herefoss og Vegusdal i Birkenes kommune, like nord for Kristiansand. Opplaget var i første halvvår 2019 1.087, cirka 600 eksemplarer lavere enn i toppåret 2008.

– Jeg er en selvkritisk type, og jeg tar det personlig at jeg ikke har maktet å stagge opplagsfallet. Samtidig er jeg fornøyd med å ha sikret økonomien til Birkenesavisa gjennom mine snart fem år i lokalavisen, sier avtroppende redaktør Geir Willy Haugen ifølge pressemeldingen.

Etter planen tar Tveite over som redaktør og daglig leder i begynnelsen av juni.

Powered by Labrador CMS