Mediefolk:

Geir Willy Haugen (t.v.) og Sigbjørn Tveite i Birkenesavisa
Geir Willy Haugen (t.v.) og Sigbjørn Tveite i Birkenesavisa

Sigbjørn Tveite tar over for Geir Willy Haugen som redaktør i Birkenesavisa

– Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg.

Publisert Sist oppdatert

Sigbjørn Tveite blir den første redaktøren i Birkenesavisa som er født i Birkenes siden avisgründer Torbjørn Bjorvatn overlot roret til Bjørn Vidar Lie i 2003, skriver Birkenesavisa i en pressemelding.

Og akkurat det mener styreleder og medeier Terje Modal er en styrke.

– Vi ønsket oss en redaktør med lokal tilknytting, og vi er overbevist om at Sigbjørn kan skape fornyet blest og engasjement rundt Birkenesavisa. Vi har en sterk posisjon i Birkenes, og er en avis mange vet å sette pris på. Samtidig ønsker vi å nå ut til enda flere, sier Modal i pressemeldingen.

– Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier påtroppende redaktør Sigbjørn Tveite.

Birkenesavisa er en av landets minste aviser, og er lokalavisen for Birkeland, Herefoss og Vegusdal i Birkenes kommune, like nord for Kristiansand. Opplaget var i første halvvår 2019 1.087, cirka 600 eksemplarer lavere enn i toppåret 2008.

– Jeg er en selvkritisk type, og jeg tar det personlig at jeg ikke har maktet å stagge opplagsfallet. Samtidig er jeg fornøyd med å ha sikret økonomien til Birkenesavisa gjennom mine snart fem år i lokalavisen, sier avtroppende redaktør Geir Willy Haugen ifølge pressemeldingen.

Etter planen tar Tveite over som redaktør og daglig leder i begynnelsen av juni.

Powered by Labrador CMS