Mediefolk:

– Jeg har vært så heldig at jeg har hatt en raus arbeidsgiver som har gitt meg tid og mulighet til å utgi bøker som har satt avtrykk, sier Bjørn Olav Jahr. Nå forlater han forlagsbransjen.
– Jeg har vært så heldig at jeg har hatt en raus arbeidsgiver som har gitt meg tid og mulighet til å utgi bøker som har satt avtrykk, sier Bjørn Olav Jahr. Nå forlater han forlagsbransjen.

Bjørn Olav Jahr går til Svarttrost

Skal jobbe med podkast og lyddokumentarer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Podkastselskapet Svarttrost har ansatt forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr. Han forlater dermed Gyldendal, hvor Jahr i dag jobber som forlagsredaktør.

–Jeg er svært glad for at jeg nå får muligheten til å arbeide med podkaster/lyddokumentarer sammen med alle de utrolig flinke folkene som jobber for og med Svarttrost, sier Jahr i en pressemelding.

– Jeg liker så godt formatet det jobbes i, og tror og håper jeg kan bidra med viktig undersøkende journalistikk fortalt på en måte som når bredt ut.

Med Jahr har Svarttrost sikret seg sin 10. ansettelse siden oppstarten for tre år siden, skriver selskapet.

– Vi er så glade og stolte over å få Bjørn Olav Jahr med på laget, sier faglig leder i Svarttrost, Kari Hesthamar.

– Bjørn Olav har markert seg som en av landets aller sterkeste journalister, og det er få som kan vise til samme utholdenhet og stayerevne for å få fram alle fakta i en sak. Han har også mot til å gå der andre ikke våger, noe som gjør ham til en viktig journalistisk stemme.

Jahr har tidligere jobbet som journalist i Dagbladet, Kapital og Memo. I 2003 vant han Skup-prisen for opprullingen av Finance Credit-saken. Før jul utga han boka «Prosessen mot Viggo Kristiansen», oppfølgeren til «Drapene i Baneheia» fra 2017.

– Jeg har vært så heldig at jeg har hatt en raus arbeidsgiver som har gitt meg tid og mulighet til å utgi bøker som har satt avtrykk. Samtidig finnes det så utrolig mange andre viktige historier som jeg tenker passer langt bedre i et lydformat, og som jeg nå gleder meg til å komme i gang med. Jeg har mye å lære - også - på dette feltet, og da er det ekstra godt å kjenne på følelsen av å komme hjem til Svarttrost.

Ansettelsen er en del av Svarttrost sin strategi om å bygge egen katalog med dokumentarer av høy kvalitet.

Powered by Labrador CMS