Ole Gunnar Onsøien «gikk på en smell» da han møtte Bjørn Sundquist til intervju i vårsol på Aker brygge.
Ole Gunnar Onsøien «gikk på en smell» da han møtte Bjørn Sundquist til intervju i vårsol på Aker brygge.

Ole Gunnar skulle gjøre et kjapt intervju med Bjørn Sundquist. Det ble åtte pils, og snart var det Sundquist som gjorde intervjuet

Skriver seg selv inn i teksten.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gikk på en smell, og måtte skrive meg ut. Det var det som skjedde, sier journalist Ole Gunnar Onsøien om intervjuet han nylig gjorde med skuespiller Bjørn Sundquist for iFinnmark.

Onsøien så for seg at møtet med den særs aktive skuespillerpensjonisten, på en uteservering på Aker brygge, fint kunne gjøres på to timer. Inkludert foto.

Men da Sundquist foreslo en pils i sola, slo Onsøien til.

«Jeg må jo si ja, når det er selveste Bjørn Sundquist som spør. Om jeg hadde sagt nei, hadde jeg angra. Dessuten er øl ofte noe som fører til gode historier», skriver han selv i teksten.

Etter den tredje pilsen, og et lydopptak på to og en halv time, måtte han ringe nyhetsredaktøren sin og fortelle at det ikke ble noe av den andre saken han skulle skrive ut før dagen var omme.

«Med lovnad om jævla bra intervju med Bjørn, får jeg til nød forståelse for situasjonen», skriver Onsøien i artikkelen.

Bjørn Sundquist.
Bjørn Sundquist.

Det ble til slutt åtte pils på rundt åtte timer med Sundquist på brygga, og resultatet et omfattende portrettintervju der Onsøien også skriver seg selv inn i teksten.

På et tidspunkt trer skuespilleren nemlig inn i rollen som intervjuer. Han spør Onsøien om hvorfor journalister er så opptatt av hva Trump sier.

Han spør også om en kjærestetur Onsøien skulle på i januar, da de først diskuterte en mulig intervjuavtale, og får vite at journalisten har gått gjennom samlivsbrudd og kjærlighetssorg i månedene siden.

Jeg gikk noen runder på om jeg ville utlevere meg selv slik, men tenker det var fint for å si noe om ham. At han husker sånne detaljer, sier noe om ham som menneske

Ole Gunnar Onsøien

– Jeg synes som regel det er kleint å lese når folk tar det grepet. Men sannheten om den ettermiddagen er jo at vi ikke bare pratet om Bjørn Sundquist, men også om meg. Jeg gikk noen runder på om jeg ville utlevere meg selv slik, men tenker det var fint for å si noe om ham. At han husker sånne detaljer, sier noe om ham som menneske, sier Onsøien.

Som på generelt grunnlag synes journalister bør tørre å by mer på seg selv.

– En intervjusituasjon vil jo alltid være en samtale, og man risikerer å få spørsmål i retur. Det er ikke alltid feil å bruke dem også, tenker jeg, sier Onsøien.

Han har fått mange, og utelukkende gode, tilbakemeldinger på artikkelen, forteller han:

– Den skarpeste reaksjonen fikk jeg fra mamma, som sendte en sarkastisk sms om bildet av meg i artikkelen der jeg røyker.

Sundquist selv sier til Journalisten at han likte intervjuet.

– Det ble et litt uvant type intervju, men jeg likte Ole Gunnar godt. Vi hadde en fin samtale, og så fikk han heldigvis luket ut det verste, sier Sundquist.

For ordens skyld: Journalist Nils Martin Silvola og Ole Gunnar Onsøien har studert mediefag ved OsloMet samtidig.

Powered by Labrador CMS