Jannicke Engan er regionredaktør for NRK Øst. Foto: Anders Leines/NRK
Jannicke Engan er regionredaktør for NRK Øst. Foto: Anders Leines/NRK

Fredrikstad vant dragkampen:
Blir sendested for NRKs regionale TV-sendinger

Oppstart fra nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Fredrikstad blir sendested for nye regionale TV-sendinger på NRK1 for Viken og Oslo fra nyttår, skriver NRK i en pressemeling.

– Vi ønsker å lage en regional TV-sending med de beste og viktigste historiene fra vår region. Sendingen skal inneholde både fordypende stoff og oppdatering på de viktigste hendelsene, sier regionredaktør for region Øst, Jannicke Engan, ifølge pressemeldingen.

Sendingene fra Østlandssendingen, Buskerud og Østfold slås sammen i forbindelse med at regionreformen trer i kraft. Buskerud går samtidig ut av samarbeidet med Telemark og Vestfold om felles TV-sendinger, opplyser NRK.

Engan presiserer i pressemeldingen at selv om Fredrikstad er valgt som sendested, vil det bli lagt stor vekt på å lage et TV-tilbud som alle som bor i regionen får eierskap til.

– Vi vil ha medarbeidere på plass i hele regionen og legge stor vekt på å speile hele regionen. Det er viktig at dette blir sendinger som de som bor i nye Viken og Oslo føler er sine.

Regionens TV-redaksjon skal ledes av en TV-sjef som har ansvaret for sendingen, både den journalistiske prioriteringen, ressursbruken og planleggingen for hele regionen. Nyhetssjefen for Østlandssendingen, Bjørnar Brechan, får rollen i oppstartsfasen.

– Bjørnar Brechan er en erfaren nyhetsleder i vår region med god forståelse for regionens mangfold, kompleksitet og muligheter. Jeg er utrolig glad for at han har sagt ja til oppdraget, sier Engan.

Fra nyttår flyttes alle NRKs regionsendinger til etter Dagsrevyen. De nye regionale kveldssendingene blir på 15 minutter.

Powered by Labrador CMS