Jo Christian Oterhals blir administrerende direktør i nye VGTV AS. Foto: Birgit Dannenberg
Jo Christian Oterhals blir administrerende direktør i nye VGTV AS. Foto: Birgit Dannenberg

Blir Schibsteds TV-mann

VGTV blir eget AS med Jo Christian Oterhals som sjef. Samtidig skal han lede Schibsted Norges tv-satsing.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som det tidligere er indikert her i Journalisten, velger VG å skille ut VGTV som eget selskap. Bedriften skal satse tungt på levende bilder og bemanningen skal dobles i tiden fremover.

Digitaldirektør i VG, Jo Christian Oterhals, er satt til å lede den nye satsingen og går dermed over til å bli administrerende direktør og redaktør for det nye selskapet. Samtidig går han inn i konsernledelsen i Schibsted Norge med det øverste ansvaret for Schibsteds  satsing på levende bilder. Dette gjelder også Aftenposten, Bergens Tidende, Aftenbladet og Fevennen i tillegg til VG.

Henter styrke fra VG

– Det betyr at Web-TV er en del av konsernstrategien til Schibsted Norge, og i ledelsen til Schibsted Norge blir det en funksjon jeg inntar. Med det har jeg også et ansvar for fellesskapet, sier Oterhals.

Han understreker at hver publikasjon har sin egen ansvarlige redaktør, men viser til at det likevel er mange felles interesser for avisene. Som plattformer, teknologi, programproduksjon, programbestillinger eller salg av reklametid.

– Så langt er det bare en ting som er vedtatt, når VGTV har rustet ut sin publiseringsplattform skal denne også rulles ut i Schibsted Norges andre publikasjoner.

Programinnkjøp

– Men du sier programproduksjon og programkjøp. Kan det bli slik at du forhandler på vegne av nettstedene samlet når nye eller utenlandske format skal kjøpes?

– Det kan hende at man ser noen områder vil ha like interesser på tvers av helheten eller mellom noen av oss publikasjonene, og da kan vi løfte i fellesskap.

Thomas Manus Hønningstad blir strategidirektør i selskapet, og vil ha ansvaret for selskapets strategi, distribusjon, teknologi og produktutvikling, samt forholdet til VGTVs største partnere.

Alle ansatte i VG som i dag jobber med VGTV vil bli overført til det nye selskapet.

Endringene trer i kraft fra årsskiftet.

Powered by Labrador CMS