Thor Bjarne Bore står bak en populær blogg.
Thor Bjarne Bore står bak en populær blogg.

Eks-redaktør ble blogger

Sønnene fikk Thor Bjarne Bore til å begynne med blogging.

Publisert Sist oppdatert

Nå er den tidligere sjefredaktøren i Stavanger Aftenblad blitt særdeles aktiv på nett. Han har egen blogg, er på Facebook og twitrer jevnlig.

Lett å be

71-åringen kan vise til nesten 30 år som sjefredaktør i aviser som Stavanger Aftenblad, Vårt Land og Romsdals Budstikke. For ni år siden takket han av i Rogaland og med det også som bladfyk.

Bore, som dessuten sitter i bystyret i Stavanger for Venstre, er en mann med meninger. Derfor mente sønnene Bjørn og Geir Arne Bore han skulle forsøke med blogging.

– Jeg har to aktive sønner, en i Drammens Tidende og en i Dagbladet. Det var de som lurte på om ikke dette var noe for den eldre generasjon. Så jeg tenkte det kunne være noe, forteller Bore senior. Det startet med bloggen, så kom Facebook-profilen og etter hvert begynte han å twitre også.

– Han var ikke vanskelig å be. Han er en oppegående pressemann og med interessante meninger. Han er dessuten glad i å skrive og har masse overskuddsmateriale i form av sitater og konkurranser, og det ber jo bare om å bli blogget om, sier Geir Arne Bore.

Hyggelig debatt

Ifølge nettstedet Blogurats trafikkteller har Bore-aktuelt hatt over 500 forskjellige besøkende de siste syv dagene. Den er blitt omtalt i norske medier, som på kommentarplass i Klassekampen, hvor politisk redaktør Anders Horn beskrev den som den mest leseverdige bloggen i Norge.

En person med sterke meninger og et åpent debattforum på bloggen sin skulle en tro ville få en del dårlige tilbakemeldinger.

– Det har bare vært hyggelig. Når jeg skriver om innvandring og asyl, da pleier det å komme noen barske synspunkter, så jeg forsøker å svare på dem slik at vi får en dialog. Reaksjonen er bedre enn ingenting.

Bore skriver om det meste, men han er spesielt opptatt av politikk, presseetikk og ytringsfrihet. Han understreker at han har et forholdsvis brukbart repertoar utover dette.

Skrivestudio

Bore forteller at han hver dag, etter å ha gått gjennom den første runden med papiraviser (han leser nesten 12 av dem om dagen), forsøker å få ut en ny bloggpost. Gjerne rundt klokken 11 på formiddagen.

– Hvordan er det å skrive blogg, sammenlignet med det å skrive lederartikler?

– Det er egentlig det samme. Jeg skriver med samme siktemål som lederskribent, ikke å få leserne til å bli enige med mine holdninger, men å få dem til å lese det jeg har skrevet og tenke gjennom. Da har jeg nådd fram. Jeg skriver først og fremst fordi jeg synes det er moro. Jeg går på treningsstudio tre dager i uken og skrivestudio sju dager.

Powered by Labrador CMS