Martin Shkreli ble omtalt som USA mest forhatte mann etter at selskapet hans skrudde opp prisen på legemiddelet Daraprim med 5.000 prosent.
Martin Shkreli ble omtalt som USA mest forhatte mann etter at selskapet hans skrudde opp prisen på legemiddelet Daraprim med 5.000 prosent.

Journalisten som falt for USAs mest forhatte mann er årets romantiske julefortelling

Historien går viralt etter intervju i magasinet Elle.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Historien om en journalist som falt for den forhatte legemiddeltoppen hun avslørte at skulle i fengsel, går viralt i USA og er julens kjærlighetshistorie.

Det er som tatt ut av en romantisk kjærlighetskomedie som ville ha gjort det skarpt som julefilm: Den tidligere Bloomberg-journalisten Christie Smythe røpet søndag at hun har forlatt ektemannen til fordel for Martin Shkreli, legemiddeltoppen som er blitt kalt USAs mest forhatte mann.

Smythe var selv en av journalistene som avslørte at Shkreli i desember 2015 skulle fengsles for svindel. Da var legemiddeltoppen allerede forhatt etter at han som sjef for Turing kjøpte legemiddelet Daraprim og skrudde opp prisen med 5.000 prosent.

Legemiddelet brukes til å behandle infeksjoner hos hiv-pasienter.

Tåpelig flir i Kongressen

Shkreli gjorde det ikke bedre for seg selv da han ble grillet i Kongressen om den kontroversielle avgjørelsen. Han forklarte seg med et smil som ble beskrevet som et tåpelig flir av amerikanske medier.

Smythe var ikke involvert i dekningen av legemiddelskandalen, men fulgte Shkreli fra siktelse til domfellelse i svindelsaken mot ham. Hun sier i et intervju med Elle at hun gradvis falt for mannen hun skulle skrive om.

Avsløringen om at de to er blitt et par møter blandede reaksjoner i USA. Flere kritiserer Smythe for at hun har brutt presseetikken, andre hyller henne for å stå fram med sin kjærlighetshistorie.

Det var under besøkene i fengselet at kjærligheten blomstret mellom de to.

– Jeg sa til Martin at jeg elsket ham. Og han sa til meg at han elsket meg og. Det er vanskelig å komme på et øyeblikk der jeg var mer lykkelig enn da, sier Smythe til Elle.

– Så rotete og komplisert

Smythe forlot Bloomberg i 2018 og skilte seg fra ektemannen året etter. Hun sier at hun vil vente på Shkreli til han er ferdig med å sone de tre årene som gjenstår av fengselsstraffen hans.

– Å gå offentlig ut med dette er en stor lettelse, uansett hva folk måtte tro. Dere aner ikke hvor vanskelig det har vært å holde en slik historie inne. Så rotete og komplisert. Jeg er glad den ble formidlet på en god måte, skriver hun på Twitter.

Under rettssaken ble Shkreli av dommeren beskrevet som et selvlært geni. Han ba i mai om å bli løslatt så han kunne forske på en koronavaksine, men det ble avvist av en dommer som påpekte at det var nettopp slike høye tanker om seg selv som førte til at han havnet på gale veier i utgangspunktet.

I tillegg til legemiddelskandalen har Shkreli fått oppmerksomhet for å kjøpe rettighetene til Wu-Tang Clan-albumet «Once Upon a Time in Shaolin» og for å utlove dusør til den som kunne skaffe ham et hårstrå fra Hillary Clinton.

Powered by Labrador CMS