PFU behandlet klage mot Bodø Nu.
PFU behandlet klage mot Bodø Nu.

Bodø Nu felt på tre punkter i PFU

Klaget inn av Bodø pensjonskasse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under møtet 2. mars behandlet Pressens Faglige Utvalg klage fra Bodø pensjonskasse mot tre artikler publisert hos Bodø Nu, og konkluderte med brudd på god presseskikk.

Bodø Nu ble til slutt felt for brudd på Vær varsom-plakatens punkter 3.2 om faktasjekk, 4.4 om dekning for overskrifter og 4.14 om imøtegåelse.

I den første artikkelen skrev avisen at pensjonskassen var blitt politianmeldt for «grovt bedrageri», «økonomisk utroskap», «påvirkningshandel» og «grov korrupsjon». I den andre skrev Bodø Nu om et tidligere omtalt varsel. I den tredje artikkelen skrev avisen at Bodø pensjonskasses revisor hadde deltatt på flere reiser i regi av pensjonskassen.

Klageren mente Bodø Nu ikke kontrollerte påstandene i politianmeldelsen tilstrekkelig, og hadde publisert flere feilaktige opplysninger, samt at de fikk for dårlig tid til å imøtegå opplysningene i anmeldelsen. De ble heller ikke forelagt alle påstandene som avisen har publisert i de tre artiklene, mente pensjonskassen i klagen. Bodø Nu avviste på sin side brudd på god presseskikk.

PFU-fellelsene gjaldt de tre artiklene i ulik grad; den tredje artikkelen gikk helt fri.

Les mer om klagen og saken hos PFU-basen.

Journalisten strømmer behandlingen av alle de åpne PFU-sakene onsdag.

Powered by Labrador CMS