Mediefolk:

Journalist Thomas Espevik starter i Klassekampen i januar. Foto: Heidi Furre/ Flamme forlag.
Journalist Thomas Espevik starter i Klassekampen i januar. Foto: Heidi Furre/ Flamme forlag.

Thomas Espevik ansatt som kulturjournalist i Klassekampen

Går fra redaktørstilling i litteraturmagasin.

Publisert Sist oppdatert

Thomas Espevik er fast ansatt som journalist i Klassekampens kulturredaksjon. Han kommer fra en stilling som redaktør for Bokvennen Litterær Avis (BLA).

– Som kulturjournalist er jeg naturligvis takknemlig for å muligheten til å jobbe i en av de avisene som er best på kulturfeltet, skriver Espevik i en e-post til Journalisten.

– Samtidig blir det trist å forlate Bokvennen Litterær Avis (BLA). Det har vært et stort privilegium å få jobbe med litteraturkritikk og essayistikk i BLAs format. Men jeg har savnet journalistikken, og ikke minst det å ha en litt større redaksjon rundt meg, skriver han videre.

Han har tidligere hatt flere vikariater i NRKs bokredaksjon, og har jobbet på desken i Vårt Land. Hans første journalistjobb var derimot som sportsjournalist.

– Jeg startet min journalistiske karriere med å dekke fotballkamper for VGs live-tjeneste, skriver han.

Espevik har ikke bare skrevet om litteratur de siste årene som journalist, men har også gitt ut en roman. I fjor ga han ut boka Hva ville Johannes gjort? på Flamme forlag.

Han har blant annet utdanning fra tekstforfatterlinja på Westerdals og Forfatterstudiet i Tromsø.

– Skal du fortsette å skrive skjønnlitteratur ved siden av jobben i Klassekampen?

– Ja, den skjønnlitterære skrivingen har alltid vært noe jeg har gjort ved siden av andre ting. Så jeg ser ikke noen grunn til at jeg skal slutte med det nå, skriver han.

Espevik overtar jobben til Astrid Hygen Meyer, som starter som featurejournalist i samme avis.

– Litteraturdekningen er en av søylene i Klassekampens kulturseksjon. Astrid har hatt et særskilt ansvar for feltet de siste to årene, derfor er det leit at hun forlater oss. Men vi er trygge på at Thomas kan fylle tomrommet på en veldig god måte, skriver kulturredaktør i Klassekampen Bendik Wold.

Powered by Labrador CMS