Mot halvering av ABC Nyheter

Redaksjonen kan bli redusert til en desk med ni medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter det Journalisten erfarer planlegges det omfattende kutt etter at det ikke lenger føres samtaler om samarbeid med A-pressen.

Ni i turnus

Før sommeren skrev Journalisten at det forelå flere forskjellige kuttalternativer om det ikke skulle bli noen avtale med A-pressen. Ifølge flere kilder i ABC Nyheter mener styret at dagens satsing er ulønnsom og ikke kan fortsette. Det er mangelen på egentrafikk og for lave annonseinntekter som ligger bak styrets krav om endringer.

Etter det Journalisten erfarer er forslaget om en sentraldesk på ni medarbeidere alternativet det arbeides mest med nå. De ni medarbeiderne skal gå i turnus og holde desken betjent mellom 07.00 og 23.00. ABC Nyheter har tidligere hatt en redaksjonell stab på drøyt 20 medarbeidere.

Avgjørelse neste uke?

Espen Udland, ABC Startsidens direktør og ansvarlig redaktør for ABC Nyheter, skal tidligere ha fått beskjed av styret om å utrede «deskalternativet» på nytt med en bedre beskrivelse av inntektsgrunnlaget. Det er ventet at en avgjørelse vil falle på styremøtet mandag 23. august.

Udland vil verken kommentere hvilke alternativer de har eller hvilken tidshorisont de arbeider etter.

– Nå vil vi gjøre denne prosessen i fred og ro, og jeg kommer ikke til å kommentere innholdet eller hvilken tidsplan vi har. Vi vil gjøre det ferdig og kommenterer gjerne når dette er klart, sier Udland til Journalisten.

– Kan du bekrefte at det er et styremøte om dette neste mandag?

– Jeg ønsker ikke å bidra til spekulasjoner om tidsplanen for dette.

Haugli tilbake i konsulentrolle

En arbeidsgruppe har sett på organiseringen i ABC Nyheter. I gruppen har blant annet en ansatt fra ABC Nyheter og en ansatt fra ABC Startsiden vært med. Etter det Journalisten får opplyst er tidligere nyhetsredaktør Børre Haugli hentet inn i en konsulentrolle. Haugli sluttet i ABC Nyheter tidligere i sommer.

Udland sa til Journalisten tidligere denne måneden at han regner med underskudd for ABC Nyheter også i år.

Flere medarbeidere i ABC Nyheter har sluttet de siste par månedene. De gjenværende skal ha fått beskjed om å melde inn hvor mye ferie de har til gode.

Powered by Labrador CMS