Skar ned, belønnet med 12 millioner dollar

Staben rasende på sjefenes bonus i New York Times.

Publisert Sist oppdatert

To toppsjefer i The New York Times fikk til sammen 12 millioner dollar ut av kriseåret 2009. Det tilsvarer sparetiltakene i datteravisa Boston Globe.

Styreleder Arthur Schulzberger jr. fikk fordoblet sitt honorar til nesten seks millioner dollar for fjoråret, det verste i amerikansk mediebransje og i selskapet på tiår.

Administrerende direktør Janet Robinson ble også belønnet rundhåndet, og mottok 6,3 millioner dollar, skriver Business Insider.

Belønnig for kutt

I løpet av fjoråret ble redaksjonen i New York redusert med 100 årsverk, og reaksjonene er ikke positive. Sinnet er tilsynelatende enda sterkere i datteravisa Boston Globe.

Der har fagforeningen til journalistene sendt ut et protestskriv:

«I løpet av året dere ble så rikelig belønnet for, aksepterte de 600 medlemmene av Boston Newspaper Guild (fagforeningen, red.anm.) nesten det tilsvarende beløp i redusert lønn og goder. Ti millioner dollar, for å være presis, etter at dere truet med å legge ned avisa, si opp flere hundre ansatte og gjøre slutt på Massachusetts’ største avis.»

Selskapet har ikke kommentert protestene, men viser til børsinformasjon. Der framgår det at toppledelssen fikk sine honorarer redusert med 5 prosent i april i fjor. Samtidig opplyser selskapet at toppsjefene har innfrid mål for salgsinntekter og kostnadskutt.

(via @Klungtveit på Twitter)