Brasils president Jair Bolsonaro har oppfordret tilhengerne til å følge ham på Telegram foran valget i oktober. Han kalte forbudet uakseptabelt og noe som setter brasilianernes frihet i fare.

Dommer fjerner forbudet mot Telegram i Brasil

Meldingstjenesten har fungert som normalt i helgen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Høyesterettsdommeren som beordret blokkeringen av meldingstjenesten Telegram i Brasil, gjorde søndag om på avgjørelsen etter at selskapet gjorde endringer.

Dommer Alexandre de Moraes viste i sin opprinnelige kjennelse til Telegrams manglende evne til å følge myndighetenes pålegg om å fjerne meldinger med desinformasjon.

Ordren om å stenge den populære meldingstjenesten i hele Brasil ble publisert fredag, men ble aldri satt i verk, og Telegram har fungert som normalt i helgen.

Grunnlegger og administrerende direktør Pavel Durov i Telegram beklaget fredag og mente forbudet kom som følge av «feilkommunikasjon» med høyesterett.

Lørdag fikk selskapet 24 timer på seg til å innføre tiltak, slik at forbudet kunne fjernes. Blant disse var å utnevne en juridisk representant i Brasil, slette noen profiler og komme med konkrete tiltak for hvordan Telegram skal bekjempe desinformasjon.

Dubai-baserte Telegram er installert på om lag 53 prosent av alle brasilianske mobiltelefoner og er den raskest voksende plattformen i landet. Telegram er også en av de fremste kommunikasjonskanalene for landets høyreradikale president Jair Bolsonaro.

Powered by Labrador CMS