Brian Laudrup skulle opprinnelig ha jobbet for TV 2 rundt Danmarks kommende landskamper mot Kroatia og Frankrike
Brian Laudrup skulle opprinnelig ha jobbet for TV 2 rundt Danmarks kommende landskamper mot Kroatia og Frankrike

Brian Laudrup

Må gi opp TV-jobb etter reklame for Dubai

Danmarks tidligere landslagsstjerne Brian Laudrup (53) er ferdig som fotballekspert i hjemlandet på oppdrag for TV 2. Årsaken er at han har promotert Dubai.

Publisert Sist oppdatert

I en reklamevideo roser Brian Laudrup omgivelsene i Dubai. Emiratet er ventet å ta imot en del av fansen som skal til VM-sluttspillet i Qatar i november og desember.

Hjemme i Danmark er ikke promoteringen blitt godt mottatt. Laudrup får ikke lenger være ekspert for dansk TV 2.

– Vi er sammen blitt enige om å stoppe samarbeidet. Det er ikke forenlig med den kampanjen han deltar i akkurat nå, sier kanalens sportssjef Frederik Lauesen.

Laudrup skulle opprinnelig ha jobbet for TV 2 rundt Danmarks kommende landskamper mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen.

Politiken har også valgt å kutte bånd med Laudrup. En ny fotballpodkast med tittelen «Brian og Bolden» ble lagt ned etter kun én episode.

– Avgjørelsen endrer ikke på vår store respekt for Brian Laudrup, hans erfaring og viten om fotball. Men i en situasjon der han reklamerer for VM i Qatar via Visit Dubai, er det uforenlig med våre standarder for kritisk og uavhengig journalistikk, sier sjefredaktør Amalie Kestler.

Dubai har som resten av De forente arabiske emirater og Qatar fått kritikk for å være på kant med menneskerettighetene.

Powered by Labrador CMS