Britisk journalistforbund på randen av økonomisk krise

NJs britiske søsterorganisasjon balanserer på kanten av nok en pengekrise. Medlemsmagasinet legges ut i pdf på nett for å spare penger til trykk.

Publisert Sist oppdatert

National Union of Journalists (NUJ) har slitt i lange tider med store lån og sviktende medlemsmasse. I 2006 ble forbundet gjeldfritt for første gang på 30 år, men dette varte ikke lenge.

Årsresultatene for 2007 viser at organisasjonen har nesten åtte millioner kroner (£780.000) i lån, og et underskudd på tre millioner (£269.000). I 2006 var underskuddet ca. to millioner (£193.000).

Medlemsblad i pdf

For å spare penger vil neste utgave av The Journalist, som ikke har en vanlig nettutgave, bare bli lagt ut på nett i en pdf-versjon medlemmene kan laste ned og skrive ut, skriver journalism.co.uk. Dette vil spare NUJ for rundt 1,2 millioner kroner i utgifter til trykking og distribusjon på årsbasis, skriver Press Gazette.

Medlemsfrafall og kontroverser

Utgiftene har ikke endret seg drastisk, men inntektene har gått ned på grunn av færre innbetalte medlemskontingenter. NUJs generalsekretær, Jeremy Dear, sa til Press Gazette at antall medlemmer i fjor gikk ned for første gang på syv år, og skyldte på nedbemanninger i mediebransjen.

Men NUJ har også vært involvert i et par store kontroverser i den senere tid. Mange medlemmer truet med å melde seg ut da journalistforbundet vedtok å boikotte Israel, noe som ble oppfattet som et vedtak som satte britiske Israel-korrespondenter i en unødvendig utsatt posisjon i forhold til israelske myndigheter.

Organisasjonen møtte også sterk kritikk fra en rekke profilerte nettjournalister og spaltister for multimedia-rapporten de utga i fjor som ble oppfattet av mange som bakstreversk i forhold til medieutviklingen.

Powered by Labrador CMS