Mediefolk:

18. august overtar Siri Skaalmo som leder for Institutt for journalistikk.
18. august overtar Siri Skaalmo som leder for Institutt for journalistikk.

Siri Skaalmo er ny IJ-leder

Får sentral rolle i Pressens hus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«Det er en solid leder med lang erfaring fra mediebransjen som skal tiltre som IJ-leder 18. august. Hun har en unik kombinasjon av journalistisk, digital og strategisk erfaring, og ikke minst et godt blikk for hva som trengs fremover», skriver styreleder Britt Sofie Hestvik ved Institutt for Journalistikk i en pressemeldng.

Siri Skaalmo (44) har i år vært medgründer og rådgiver i et nytt konsulentselskap. Tidligere har hun jobbet i NHST-konsernet, der hun blant annet har vært direktør for DNX, leder for redaksjonell forretningsutvikling i Dagens Næringsliv, utgavesjef digital, redaktør for DN.no og journalist.

– Spesielt glad er jeg for at den nye IJ-lederen er en innovatør. Det vil komme godt med for IJs utvikling og den sentrale rollen IJ-lederen skal ha i utvikling og drift av Pressens hus, skriver Hestvik.

Den nye IJ-lederen har universitetsgrad i media- og kommunikasjon, er midt i en excecutive master på Handelshøyskolen BI i strategisk forretningsutvikling og innovasjon og tar i disse dager eksamen i consulting.

– Kompetanse er helt avgjørende for medienes utvikling fremover, og jeg gleder meg til å sette meg inn i hvordan Institutt for Journalistikk kan bidra med kunnskap og kompetanse på best mulig måte fremover, sier Skaalmo ifølge pressemeldingen.

– Jeg tror også enda mer åpenhet og deling kan bli sentralt i å bevare journalistikkens samfunnskritiske rolle, noe Pressens hus er et glimrende utgangspunkt for.

Eivind Fjellstad vil stå i stillingen som IJ-leder til 3. august. Deretter vil økonomiansvarlig Lars Brekke ved IJ være konstituert IJ-leder fram til Siri Skaalmo tiltrer 18. august.

Powered by Labrador CMS