Britt Sofie Hestvik mottar prisen som Årets kvinnelige medieleder. Foto: Fotofolk Ltd
Britt Sofie Hestvik mottar prisen som Årets kvinnelige medieleder. Foto: Fotofolk Ltd

Fagpresseredaktør årets kvinnelige medieleder

Kommunal Rapports Britt Sofie Hestvik vant pris.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Vinneren ble utropt under digitalkonferansen «Digital winners» onsdag kveld.

Britt Sofie Hestvik har ledet Kommunal Rapport (KR) som sjefredaktør og administrerende direktør siden oktober 2008.

– Britt Sofie Hestvik har de siste årene vist seg som en tydelig, innovativ og dyktig leder. Noe av det første, og aller viktigste hun gjorde, var å sørge for å gi sin bedrift ny formålsparagraf med direkte henvisning til den nye Lov om redaksjonell fridom i media. Hun har takket være bevisst og god økonomistyring i de vanskelige tidene, fått styret med på å rekruttere flere journalister til ny satsing på digitale plattformer og leverer, i samarbeid med markedsavdelingen, gode økonomiske resultater, sier juryen i sin begrunnelse: 

– Hestvik tar spenstige grep med produktet, blant annet med nettbetaling og tydelig digital utvikling. Hun er meget godt likt og respektert av både sine medarbeidere, styret og eierorganisasjonen. Hun beskrives som strålende dyktig, inspirerende, dynamisk, målstyrt, en god kombinasjon av fast og bestemt leder som også oppleves som smidig.

Juryen har bestått av juryleder Astrid Aure (HENNE/Aller Media), Synnøve Skeie Fosse (Agderposten), Grethe Gynnild-Johnsen (NRK),
Mari Rosenvinge Nygaard (Amedia), Gro Møllerstad (Hodejegerne) og Einar Hålien (Schibsted Media Group).

Hestvik mottok tidligere i år prisen Årets bladfyk fra Fagpressen.

De andre nominerte var administrerende direktør Tove Nedreberg i Adresseavisen Gruppen og sjefredaktør og administrerende direktør Mari Velsand i Nationen og Tun Media.

Talent

Prisen for årets kvinnelige talent gikk til direktør Margrete Hansen i Nettavisen. Hun har totalansvaret for den kommersielle delen i avisen.
Hansen var nominert fordi hun tillegges en stor del av æren for at avisen har snudd årevis med underskudd til overskudd. Hun har blant annet identifisert og gjennomført kostnadsreduksjoner, inkludert nedbemanninger fra 104 til 53 årsverk, samt omsetningsvekst.

– Hansen nyter stor respekt i selskapet og blir anført som en leder som går i bresjen for åpen kommunikasjon, tøffe prioriteringer og tydelige krav til omgivelsene. Det siste har vært helt nødvendig for også å kunne prioritere familien med mann og to små barn. Hun har vist overfor andre kvinner at det er mulig å være hardtarbeidende og ambisiøs i kombinasjon med et normalt familieliv, heter det i begrunnelsen.

Juryens har bestått av leder Grete Gynnild-Johnsen (NRK), samt Pål Nedregotten (Amedia), Elin Ørjasæter (Nettavisen/frilans/foredragsholder), Tine Falnes (TV2) og Mari Espelin (Budstikka).

De andre nominerte var direktør for finans og operasjonell virksomhet Tina Stiegler i Schibsted og nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet.

Powered by Labrador CMS