Mirrors metoder angripes

Lokket regjeringsmedlem til sex-chat og felte ham.

Den britiske tabloidavisa Mirror tvang lørdag den konservative folkevalgte Brooks Newmark til å trekke seg fra regjeringen. Han valgte å gå da avisa konfronterte ham med nakenbilder sendt til en journalist.

Frilanseren jobbet for Mirror og poserte som kvinnelig lobbyist for toryene under navnet “Sophie Williams”. Reporteren fanget Newmarks interesse med sin flørtende tone og bilder med mye hud. 

Se Telegraphs gjennomgang av skandalen.

Mirror, som hører hjemme på venstresiden, måtte nylig innrømme at også den har drevet med telefonavlytting. Nå viser det seg at virtuelle     sexfeller også inngår i repertoaret.

Fellen ble ifølge andre britiske medier satt for flere konservative parlamentsmedlemmer. “Sophie Williams” kontaktet dem via sosiale medier, men det var tilsynelatende bare Newmark som bet på agnet.

Selvdømmeordningen for britiske medier ble diskreditert i News of the World-skandalen, da Press Complaints commission (PCC) la avlyttingssaken død uten grundige undersøkelser. 

PCCs etterølger Ipso har uttalt at man vil granske Mirror-saken dersom det kommer klager. Ipso har i motsetning til forgjengeren mulighet til å reise klagesaker på eget initiativ. I etikkreglene heter det:

3) Privacy

i) Everyone is entitled to respect for his or her private and family life, home, health and correspondence, including digital communications.

Reglene fastslår også at falsk identitet og tilsvarende skjulte metoder bare kan benyttes når informasjonen ikke kan skaffes på annen måte og det er i offentlighetens interesse å bli informert. Mirror hevder nettopp at det gjelder her, men er nå under sterkt press for å gi mer informasjon om frilanseren Alex Wickhams framgangsmåte. Wickham skriver ellers for den kjente bloggen Guido Fawkes, melder Guardian.

Mandag kom sjefredaktør Allison Phillips i Sunday Mirror på banen med et utfyllende forsvar for avisas handlemåte. Hun benekter at redaksjonen var på fisketur og framholder at avsløringen av Newmark er helt og fullt i offentlighetens interesse. 

Tabloidkonkurrenten Sun fikk også tilbud om saken fra frilanseren. Der takket redaktørene nei, framgår det av samme artikkle i Guardian.

Mirror møter kraftig kritikk på Twitter:  

Tweets about “(Brooks AND Newmark) AND Mirror”

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS