Terje Bringedal satser sparepengene på Dokfoto. Foto: Martin Huseby Jensen
Terje Bringedal satser sparepengene på Dokfoto. Foto: Martin Huseby Jensen

Bruker AFP på fotoseminar

I fjor gikk DokFoto i Oslo med underskudd. Det ble dekket opp av AFP-utbetalingene til Terje Bringedal. I år håper han det skal gå bedre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det går på fritiden løs når tidligere og mangeårig leder av Pressefotografenes klubb, Terje Bringedal arrangerer sin tredje Dokfoto den kommende helgen.

Les også: Arrangerer eget Dok

Festivalen bærer han på sin egen rygg, målt i både i arbeidstimer og lommebok. Derfor, sier han, er det en fordel at internasjonale fotografer tar kontakt med ham og spør om å få komme til Oslo. Det gjør at han kan betale litt lavere satser. 

Det kan være en fordel, siden alle avtalene med foredragsholderne ble inngått i fjor høst og honorar satt i dollar. For Bringedal venter seg en aldri så liten dollarsmell.

- Denne festivalen er viktig å ha. Den vil belyse mulighetene som ligger i fotoyrket samtidig som vi er et fag under press. Og så mener jeg vi bør ha en fotofestival i Oslo.

Så får det bli underskudd da. I så fall blir det dekket opp av AFP-pengene Bringedal mottar. 

- Vet kona at du bruker AFP på Dokfoto?

- Nei, hun vet ikke det. Ikke i særlig stor grad. Sparepengene mine, kaller jeg det. 

Les også: - Lærer å komme innpå mennesker 

I alt er det 200 plasser de to dagene Dokfoto går av stabelen denne helgen, workshop med Eugene Richards er utsolgt for lengst, forklarer han. Det er håp om balanse. 

Alt er riktig nok ikke avtalefestet pensjon. Noen midler kommer også fra Fritt Ord, VG, Tronsmo, Leica og Scandinavian Photo. Og så stiller Nordic School of Photography med lokaler og assistanse.

- Det er fantastisk morsomt.

Særlig satser han på kvinnelige fotografer. I fjor var åtte av ti kvinner. Minst halvparten av dem som står på podiet skal være det. 

Powered by Labrador CMS