Sigvald Sveinbjørnsson er ny kommentator i BT
Sigvald Sveinbjørnsson er ny kommentator i BT

Dette er BTs nye lederskribent

Sigvald Sveinbjørnsson forlater redaktørposten i Digi for å flytte hjem til Bergen.

– Det er en floskel, men jeg forlater ingenting. Jeg har fått et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Og som bergenser kan du si jeg flytter hjem, sier Sigvald Sveinbjørnsson.

Gleder seg til å skrive

33-åringen tok over som redaktør i Digi, it-branjens Aller Media-eide nettavis i 2011. Han kom da fra stillingen som nyhetsredaktør i NA24, som er deleid av Bergens Tidende (BT). Mandag ble det klart at han går fra Digi til stillingen som kommentator i BT.

– Det er vemodig at jeg har sagt opp stillingen i Digi. Men jeg kom til Oslo i 1999, og har snart bodd her halve livet. Jeg har fått barn, og verken jeg eller min kone har særlig familie her, så tanken på Bergen har ligget under der en stund.

Sveinbjørnsson roser sine kompetente kolleger i Digi, og forteller at han kommer til å savne underdog-følelsen i den lille redaksjonen. Samtidig  legger han ikke skjul på hvor mye han gleder seg til å komme til BT.

– Jeg gleder meg til å skrive. Jeg har skrevet mye nå også, men gleder meg til å skrive mer, og lære fra de nye kollegaene i BT. Det blir utfordrende.

Økonomi, finans og teknologi

Politisk redaktør Frank Rossavik i BT sier det er en glede å ønske Sveinbjørnsson velkommen.

– Han skal skrive om mange ulike tema, men vi ser spesielt frem til hans bidrag om økonomi, finans og teknologi, sier Rossavik til egen avis.

Sveinbjørnsson begynner i stillingen som kommentator 1. mars. Han begynner ved Oslokontoret, og vil flytte til Begen i løpet av våren.

– Vi må finnet et sted å bo, og få oss barnehageplass. Noe jeg har hørt er vanskelig i Bergen. Og så må min kone finne ny jobb.

Powered by Labrador CMS