P3-redaktør Camilla Bjørn får nye oppgaver i NRK.
P3-redaktør Camilla Bjørn får nye oppgaver i NRK.

MEDIEFOLK:

Camilla Bjørn blir ny programdirektør i NRK

Skal lede den nyopprettede Programdivisjonen.

Publisert Sist oppdatert

– Det første vi skal gjøre er å se på den nye divisjonens organisering og finne ut hvordan vi skal jobbe sammen, sier Camilla Bjørn (39), som nå får nye lederoppgaver i NRK.

Stillingen hun nå går inn i er nyopprettet og skal lede den nye Programdivisjonen lokalisert i Oslo og på Marienlyst. Divisjonen er en sammenslåing av Marienlystdivisjonen og produksjonsavdelingen i Teknologidivisjonen, skriver NRK i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad for å få Camilla Bjørn med på laget, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Programdivisjonen blir landets største produksjonsmiljø og vil bestå av om lag 975 ansatte.

Bakgrunnen for opprettelsen av divisjonen er det potensiale som ligger i at flere fagmiljøer jobber sammen fra startenpå et prosjekt, og korte ned veien fra ide til ferdig produkt, skriver NRK.

Bjørn har de siste seks årene vært programredaktør for P3.

– Programdivisjonen er full av dyktige folk som brenner for både faget sitt og NRKs oppdrag. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å forme en offensiv divisjon sammen med dem. Det vi lager spiller en stor og viktig rolle i folks liv, sier Bjørn.

Før Bjørn kom til NRK i 2016, jobbet hun 11 år i VG. Der ledet hun blant annet Rampelys-redaksjonen, og hadde ansvar for å bygge opp og videreutvikle VGs nisjetjenester.

I 2014 ble Bjørn kåret til «Årets kvinnelige talent» i mediebransjen. I juryens begrunnelse het det at hun er en «åpen og uredd, målrettet og engasjerende leder som evner å skape resultater».

Bjørn starter i jobben som programdirektør 1. april:

– Det er viktig for oss at vi når ut med innholdet vårt til alle i Norge, også på våre digitale plattformer. For å få det til må vi bruke den kompetansen og de ressursene som er i NRK på best mulig vis, sier Bjørn.


Powered by Labrador CMS