Kong Carl Gustaf ble utropt som mistenkt for mord i dansk Se og Hør. Foto: Alexis Daflos / The Royal Court, Sweden
Kong Carl Gustaf ble utropt som mistenkt for mord i dansk Se og Hør. Foto: Alexis Daflos / The Royal Court, Sweden

Se og Hør: Kungen mistenkt for mord

Fredag rettet det danske sladderbladet drapsmistanker mot den svenske kongen. Ikke én kilde støttet påstanden. – Jeg var simpelthen ikke skarp nok som redaktør.

Det er danske Journalisten som skriver at nettstedet til danske Se og Hør skrev at Sveriges konge, Carl Gustaf var mistenkt for drap.

Se og Hør har i ettertid fjernet artikkelen hvor bladets journalist skriver at mannen som tidligere har truet med å publisere kompromitterende bilder av kungen, er funnet drept.

«Politiet leter etter en gjerningsmann, men står så langt uten resultat, men mistanken om hvem som står bak retter seg automatisk mot den 67 år gamle kongen,» skrev Se og Hør.

Bladet har ifølge danske Journalisten ingen kilder bak denne påstanden, men slår fast at kongen har et «opplagt motiv» for å hyre inn en leiemorder.

«Det kan være snakk om et leiemord, og kongen er blant de som har et opplagt motiv til å få den serbiskfødte Mille Markovic av veien.»

– Vi kan naturligvis ikke mistenke noen for noe – det er ganske enkelt ikke vår oppgave, sier sjefredaktør Niels Pinborg. Han slår fast at Se og Hør er et sladderblad og ikke et krimblad.

Redaktøren forteller at artikkelen ble fjernet fordi den var for stramt redigert og for hardt vinklet. Den var ifølge Pinborg «nærmest» injurierende.

– Jeg var simpelthen ikke skarp nok som redaktør, sier han.

Det svenske hoffet sier til danske Journalisten at artikkelen var ulovlig og at den fornuftig nok ble fjernet. Utover dette ønsker de ikke å kommentere Se og Hørs blemme.