Det gule banneret i bakgrunnen skapte litt konflikt under NRKs folkemøte i Drammen mandag. Foto: Skjermdump fra NRK
Det gule banneret i bakgrunnen skapte litt konflikt under NRKs folkemøte i Drammen mandag. Foto: Skjermdump fra NRK

Kritisk til bannernekt og trussel om politi under NRK-sending

NRK beklager og kaller det en misforståelse.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under NRKs folkemøte om bompenger i Drammen tok bompengemotstandere med seg et stort banner hvor det sto «Nei til bomring» på, melder ABC Nyheter.

Men det skjedde ikke uten konflikt.

– Etter hvert kom det en illsint NRK Buskerud-journalist bort til oss og ba oss om å ta ned banneret, hvis ikke skulle han tilkalle politiet. Vi ga oss ikke, og fortalte at vi hadde fått godkjennelse av produsenten, sier Anders Lunde til ABC Nyheter.

Han er andrekandidat for «Nei til bomring», den lokale bompengelisten i Drammen.

– Jeg er trist og sjokkert over at vi får beskjed om at hvis ikke vi fjerner vårt ene banner, så vil politiet bli tilkalt. Det er å tråkke langt over streken, sier Catarina Chruchow, også kandidat på listen, til nettavisen.

NRK forklarer at innspillingsleder før sending ba om at banneret ikke måtte gå i veien for kameraet. Dette skal ha blitt overhørt av en journalist i NRK Buskerud.

– Han trodde banneret ødela for produksjonen og gikk bort for å si fra. Han opplevde ikke selv at han truet med politiet. Det han sa var: «Kanskje politiet kan be dere om å ta det ned». Han mener selv han ikke opptrådte aggressivt. Men NRK beklager at det ble oppfattet truende og aggressivt, sier nyhetssjef Linn Sandberg Skarstein i Distriktsdivisjonen, til ABC Nyheter.

Hun mener NRK ikke vil kneble eller utestenge lokale bomlister fra debattene.

– Vi ønsker det motsatte. Vi ønsker folk og engasjement på våre folkemøter, også bannere og plakater. Her har det skjedd en misforståelse, sier Skarstein.

Les hele saken på ABC Nyheter.

Powered by Labrador CMS