President Donald Trump hadde høytlesning fra en avisartikkel som roste hans innsats under koronakrisen.
President Donald Trump hadde høytlesning fra en avisartikkel som roste hans innsats under koronakrisen.

Trump på krigsstien med journalister

– Gå tilbake til virkelige nyheter.

Publisert Sist oppdatert

President Donald Trump brukte deler av søndagens pressebrifing i Det hvite hus til høytlesing av en avisartikkel som roste presidentens innsats under koronaepidemien. Høytlesingen ble fulgt opp av et videoklipp med enda mer Trump-skryt.

Det fikk CNN-reporter Jeremy Diamond til å reagere. Han viste til døde og arbeidsledige amerikanere som følge av viruset, og spurte hvorfor Trump brukte korona-brifingen til å berømme seg selv.

– Er dette virkelig tiden for å gratulere deg selv, spurte Diamond.

– Patetisk

Presidenten var ikke fornøyd med kritikken og svarte at han «står opp for kvinner og menn som har gjort en så fantastisk jobb».

– Ingenting handler om meg, sa presidenten videre og fulgte opp med å si at reporteren er mindre intelligent nå enn da han ble født.

Da presidenten sa det var nesten 40.000 dødsfall i USA, rettet Diamond på ham og sa «over 40.000».

– Åh, mer enn. Ok. Bra. Korrigér meg, sa Trump sarkastisk og hveste at det kunne vært verre:

– Du har bare ikke vett nok til å skjønne hva som foregår.

Trump gjentok at CNN er «fake news», før han senere i brifingen kalte TV-kanalen patetisk opptil flere ganger etter at Diamond igjen stilte et kritisk spørsmål.

– Deres seertall er så dårlige fordi dere er patetiske. Seertallene deres er forferdelige. Gå tilbake til virkelige nyheter, sa presidenten. Han svarte ikke på spørsmålet han fikk.

– Slapp av

Tidligere under samme pressebrifing var presidenten i krangel med CBS-journalist Weijia Jiang. Hun viste til et intervju i forrige uke der Trump skal ha gitt uttrykk for sinne fordi informasjon om viruset burde blitt delt med USA tidligere.

– Mange amerikanere sier det samme om deg, at du burde ha sagt ifra at viruset spredte seg som ild i tørt gress i februar da du fortsatte å holde valgkamparrangementer med tusenvis av folk, sa Jiang.

Visepresident Mike Pence og president Donald Trump viste under pressebrifingen søndag fram et videoklipp hvor New York-guvernør Andrew Cuomo skrøt av presidenten.
Visepresident Mike Pence og president Donald Trump viste under pressebrifingen søndag fram et videoklipp hvor New York-guvernør Andrew Cuomo skrøt av presidenten.

Presidenten viste til at han innførte reiserestriksjoner for Kina, og ba Jiang «slappe av» og «senke stemmen», da hun fortsatte å kreve svar på spørsmålet han unngikk.

Han avsluttet, uten å svare henne, med å si at hun bør takke ham for god dømmekraft.

I USA har det vært over 40.000 virusrelaterte dødsfall og over 760.000 registrerte smittetilfeller, ifølge Worldometer. USA har flere døde og registrerte smittede enn noe annet land i verden.

Powered by Labrador CMS