Champions League-fotballen forsvinner fra Viasat-kanalene fra høsten 2021.
Champions League-fotballen forsvinner fra Viasat-kanalene fra høsten 2021.

Nent Group mister Champions League-fotballen – sikret seg «lillebroren»

TV 2 overtar rettighetene, hevder svensk nettsted.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Viasat-eier Nent Group har ikke klart å forlenge TV-rettighetene til mesterligaen i fotball i Norge og Sverige fra 2021, melder Kampanje.

Dermed forsvinner mesterligafotballen fra Viasat-kanalene for første gang på nesten 30 år. I Danmark beholder Nent Group riktig nok rettigheten.

– Vi har fulgt vårt løfte om å være disiplinerte og ikke legge inn høyere bud enn vi kan regne hjem investeringen, sier Nent-sjef Anders Jensen til Kampanje.

Til TV 2?

Det er foreløpig ikke bekreftet hvem som har sikret seg de norske rettighetene til mesterligaen fra 2021/22-sesongen. TV 3 startet å vise Champions League i 1992, og siden har kanalens eier hatt rettighetene.

Den svenske nettavisen Dagens Media skriver at Telia har kjøpt de svenske rettighetene til mesterligaen, og den hevder også å sitte på opplysninger om at TV 2 har kjøpt rettighetene for norsk fjernsyn. TV 2 ønsker imidlertid ikke å kommentere opplysningene.

– Når det kommer til eventuelle rettighetsprosesser så kommenterer vi ikke disse, skriver kanalens pressesjef Jan Petter Dahl til NTB.

E24 får samtidig opplyst at det ikke er Discovery som har kjøpt rettighetene.

Overtar Premier League

For to måneder siden vant Nent Group budrunden om Premier League for seks sesonger fra 2022 og overtok dermed TV 2s viktigste sportsrettighet. Det var ikke billig.

– Vi har gått ganske hardt fram på rettighetssiden med Premier League for seks sesonger og i Norge for første gang, og så legger vi i tillegg til vintersport med ski og alpint og formel 1 i Finland for neste år. At det kommer en reaksjon på det, var som forventet, sier Jensen.

I en pressemelding opplyser Nent Group at de samtidig har sikret seg rettighetene til europaligaen tre sesonger fra 2021 til 2024. Den avtalen omfatter også Uefa-nyvinningen Conference League, en tredje europacupturnering som starter opp i 2021.

– I år har vi sikret oss rettigheter til Premier League, Bundesliga og formel 1, og vi får ytterligere to turneringer til sportsporteføljen vår med Europa League og Conference League. Framtiden ser lys ut for sportsglade Viaplay-kunder, sier sportssjef Cecilia Gave i Nent Group i Norge.

Europaligaen er turneringen på nivået rett under Champions League. De siste to sesongene har Nent Group delt en del av mesterligarettighetene med TV 2.

Powered by Labrador CMS