Mesterligafotballen blir å se på TV 2 fra høsten 2021.
Mesterligafotballen blir å se på TV 2 fra høsten 2021.

TV 2 har sikret seg rettighetene til mesterligaen fra 2021

Prisen ble for høy for Nent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mesterligaen i fotball blir å finne på TV 2s kanaler fra 2021/22-sesongen til sommeren 2024.

Onsdag ble det klart at kanalen har kjøpt de gjeve fotballrettighetene Nent Group har hatt i en årrekke. Det skjer snaut tre måneder etter at det ble klart at TV 2 mister TV-rettighetene til Premier League-fotballen til nettopp Nent Group fra 2022.

– Vi er selvfølgelig glade for å sikre Uefa Champions League på TV 2. I en tid der alt er annerledes, og all fotball er satt på vent, er supporternes muligheter til å følge Champions League den dagen krisen er over, nå sikret, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes TV 2 i en pressemelding.

Sikret seg «lillebroren»

I påsken opplyste Nent Group at de var ute av kampen om en forlengelse av rettighetene mediekonsernet har hatt siden 1992, da TV 3 startet å vise mesterligakampene. Prisen ble for høy for Viasat-eieren.

Nent Group sitter fortsatt på rettighetene til mesterligaen ut neste sesong, mens TV 2 sender Premier League til sommeren 2022.

Dermed blir det altså et skifte i rettigheter mellom de to rettighetshaverne.

De siste to sesongene har Nent Group riktig nok delt mesterligarettighetene med TV 2. Klart er det også at Viasat-kanalene overtar europaligaen, som TV 2 har hatt til nå, fra 2021.

Eksklusivt

– Det har vært et privilegium å kunne sende utvalgte kamper fra Champions League, og etter tre slike sesonger blir det ekstra stas å ha de samlede rettighetene alene i ytterligere tre år. Vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre seerne fornøyde også i årene framover, sier Sandnes.

TV 2 opplyser at alle de 138 kampene i hver mesterligasesong vil bli tilgjengelig på strømmetjenesten TV 2 Sumo. Utvalgte kamper vil gå på TV 2 Sport 1, mens finalene vil sendes «åpent» på hovedkanalen TV 2.

Powered by Labrador CMS