Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er lite glad for å ha havnet på forsiden av det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, i form av en karikaturtegning.

Charlie Hebdo med Erdogan-karikatur på forsiden

Fordømmer publikasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tyrkia raser mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo som har en karikaturtegning av president Recep Tayyip Erdogan på forsiden av sin siste utgave.

– President Macron antimuslimske agenda har båret frukter! Charlie Hebdo har akkurat publisert en serie med såkalte tegninger fulle av avskyelige bilder som skal forestille presidenten, tvitrer Erdogans pressesjef Fahrettin Altun.

– Vi fordømmer denne publikasjonens svært avskyelige forsøk på å spre kulturell rasisme og hat, fortsetter han.

Karikaturtegningen på det franske tidsskriftets forside forestiller Erdogan iført underbukse og T-skjorte og med en ølboks i hånden, mens han løfter opp skjørtet og viser den nakne baken til en kvinne med hijab.

Tegningen er magasinets kommentar til ordkrigen som oppsto mellom Erdogan, Macron og andre europeiske ledere etter drapet på den franske læreren Samuel Paty i Paris i forrige uke.

Paty ble drept av en 18 år gammel tsjetsjener etter å ha vist elever en karikaturtegning av profeten Muhammed trykket i Charlie Hebdo.

Powered by Labrador CMS