Youtube, sammen med Facebook, er saksøkt for å direkteoverføre massakrene i to moskeene på New Zealand. Foto: Reuters / NTB scanpix
Youtube, sammen med Facebook, er saksøkt for å direkteoverføre massakrene i to moskeene på New Zealand. Foto: Reuters / NTB scanpix

Franske muslimer saksøker Facebook og Youtube

– Kringkastet et budskap med voldelig terroristinnhold.

Publisert

Frankrikes muslimske råd (CFCM) saksøker Facebook og Youtube, som ble brukt til å direkteoverføre massakrene i to moskeer på New Zealand.

CFCM saksøker de franske filialene av de to internettgigantene fordi de «kringkastet et budskap med voldelig terroristinnhold, eller av en natur som på alvorlig vis trolig krenket menneskers verdighet og kunne sees av mindreårige».

Strafferammen for en slik forbrytelse er i Frankrike tre års fengsel og bøter på opptil 75.000 euro, rundt 726.000 kroner.

Facebook opplyser at de raskt fjernet den hvite høyreekstremisten Brenton Tarrants direkteoverføring som viste hvordan han massakrerte 50 mennesker i to moskeer i Christchurch 15. mars.

Det 17 minutter lange opptaket ble imidlertid delt av mange på Youtube og Facebook, og det tok derfor tid å få det fjernet.

Ifølge CFCM, som representerer flere millioner muslimer i Frankrike, tok det Facebook 29 minutter å fjerne opptaket av massakren.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS