Tidligere ishockeyspiller Jan Tore Kjær og NRK-programleder Christian Strand tar en selfie sammen under presentasjonen av årets Skal vi danse-deltakere. Foto: Eskil Wie Furunes

Christian Strand om Skal vi danse: – Deilig å kombinere journalistikk og sirkus

To fra NRK deltar i TV 2-programmet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag samlet store deler av presse-Norge seg på foajeen på Operahuset for å få med seg årets deltakere i Skal vi danse. TV 2-programmet begynner sin 15. sesong og i år skal NRK-journalist Christian Strand delta.

– Jeg er med fordi det er et program som er fylt med glede, dans, musikk og kule folk. Det er noe man har lyst til å bruke tid på. Og hvis jeg kan gå ut på danseparketten og kose meg på lørdager, så er det helt topp det, sier Strand til Journalisten.

Han har lang erfaring som både journalist og programleder i NRK. Han har også vært skuespiller i TV-serien Hotel Cæsar rundt årtusenskiftet. I sommer har han ledet Sommeråpent på NRK og til høsten er planen at han skal fortsette å være med på Ukeslutt i P1 og lage serier for NRK. Og Skal vi danse på TV 2, selvfølgelig.

– Det blir mye, men det er veldig gøy, da, sier Strand.

– Hvordan blir lørdager med både Ukeslutt og Skal vi danse?

– Skal vi danse går foran, så nå blir det dansing for harde livet. Det blir trening hver eneste dag og så er det sendinger på lørdager. Det er deilig å kombinere journalistikk og sirkus. Det er jo det man vil, svarer han.

Det var mange fra pressen som møtte opp for å få med seg årets Skal vi danse-deltakere.

– Hva sa dine nærmeste ledere til deltagelsen i Skal vi danse?

– Jeg tror de synes det er veldig, veldig gøy. De vet at jeg er glad i musikk og dans, så jeg tror nok ikke det kom som et sjokk. Det var mer at vi måtte finne en løsning på hvordan vi skulle kombinere det, svarer Strand.

Han ser ikke problemer med å jobbe som både journalist og Skal vi danse-deltaker de neste månedene.

– Det er ikke så ofte at programledere, som jobber mer nyhetsrelatert, er med på slike ting. Men jeg har jo en kombinasjon av underholdning og journalistikk, så for meg er det helt topp.

NRKs FlippKlipp-programleder Victor Sotberg var populær under Skal vi danse-presentasjonen i Operaen.

I tillegg til Strand er også FlippKlipp-programleder Victor Sotberg med i årets program. NRK FlippKlipp er NRK Supers satsing på videonettstedet YouTube

– Hvem tror du går lengst av deg og Victor fra FlippKlipp?

– Vi får se. Men jeg tror både Victor og jeg kommer til å gi jernet begge to. Vi er veldig stolte over at NRK er representert godt her, svarer Strand.

Her er årets deltakere i Skal vi danse. Fra venstre: Christian Strand, Adrian Sellevoll (på kne), Jan Tore Kjær, Jørgine «Funkygine» Masse Vasstrand, Sandra Borch, Aleksander Hetland, Emilie Nereng, Victor Sotberg, Isabel Raad, Trine Haltvik, Bahareh Letnes og Per Sandberg.
Powered by Labrador CMS