23. september åpner fotoutstillingen med håndplukkede nyhetsbilder tatt av NTB-fotografer.
23. september åpner fotoutstillingen med håndplukkede nyhetsbilder tatt av NTB-fotografer.

Fotofestivalen Oslo Negativ

Vil fremme viktigheten av fotojournalistikk

23. september åpner fotofestivalen Oslo Negativ på Det Gamle Biblioteket.

Publisert Sist oppdatert

En av bidragsyterne er NTB med en stor utstilling av nyhetsbilder om pressefrihet og ytringsfrihet.

– Vi ønsker å fremme viktigheten av fotojournalistikk og medienes sentrale samfunnsrolle. Falske nyheter, kalkulert påvirkning og feilinformasjon kan ha fatale konsekvenser, og plassen på toppen av denne pressefrihetspallen er ingen selvfølge. Den må vi verne om, sier Christina Dorthellinger, visuell redaktør i NTB, i en pressemelding.

For å rette fokuset mot dette viser bildene tatt av NTB-fotografer sentrale temaer i nyhetsbildet fra de siste 15 årene.

– Bildenes visuelle språk tilbyr publikum en helt annen tilnærming til det vi vanligvis ser i nyhetene. Vi håper også at utstillingen kan inspirere et yngre publikum, sier kurator for utstillingen og visuell rådgiver i NTB, Elisabeth Høiberg.

Som en del programmet får også publikum muligheten til å møte den prisvinnende NTB-fotografen Javad Parsa. Det skjer fredag 30. september.

Parsa startet sin karriere for det iranske nyhetsbyrået Fars News Agency, hvor han flere ganger opplevde at ytringsfriheten ble kontrollert og bilder ble holdt tilbake. I foredraget deler han sin historie og sine refleksjoner rundt egne bilder, skriver NTB i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS