Her er NRKs nye korrespondenter

Fem skal til Washington, London, Brussel og Nairobi.

 Utenrikskommentator Gro Holm blir ny USA-korrespondent etter Jon Gelius. Espen Aas blir ny London-korrespondent etter Gry Blekastad Almås. Espen Aas er i dag reporter i NRKs politiske avdeling. I Brussel overtar utenriksmedarbeider Åse Marit Befring som ny korrespondent etter Hege Moe Eriksen, opplyser NRK i en pressemelding..

Deler 

Se også:

NRK-erfaring klar fordel

Lynraske avslag i NRK

Disse vil bli NRK-korrespondent

I Afrika har NRK for første gang valgt å dele en korrespondentstilling, idet ekteparet Christine Præsttun og Sverre Tom Radøy skal dele på denne posten de neste tre årene. Præsttun er i dag tilknyttet Dokumentar og Samfunnsavdelingen i NRK, mens Radøy forlater programlederstolen i Dagsnytt Atten for å overta Nairobi-kontoret etter Lars Sigurd Sunnanå.

 Utenrikssjef i NRK Knut Erik Holm er svært fornøyd med valget av de nyekorrespondentene, men sier arbeidet med å velge har vært en krevende prosess fordi konkurransen har vært hard mellom svært mange vel kvalifiserte søkere.

 - Å dele korrespondentstillingen i Afrika er et nytt og originalt grep, men vi har stor tro på denne løsningen fordi stillingen blir delt mellom to svært erfarne journalister, sier Holm.

 Til sommeren

De nye korrespondentene overtar stillingene til sommeren. For kontorene i London, Brussel og Nairobi er korrespondentperiodene tre år, mens den for USA-stillingen er på fire år.

 Det var 25 søkere på stillingen i Washington, 18 søkte Brussel-stillingen, 35 søkte stillingen i London, mens 30 søkere meldte seg til korrespondentstillingen i Nairobi.

Powered by Labrador CMS